Skip to content
Politică

Băsescu: Cîţu nu are nicio şansă să facă o majoritate în care să atragă PSD sau Pro România

psnews.ro

Fostul preşedinte Traian Băsescu este de părere că Florin Cîţu „nu are nicio şansă să facă o majoritate în care să atragă şi PSD sau chiar Pro România„.

Din punct de vedere al economistului, alegerea preşedintelui a fost excepţională, a ales un economist excelent. Din punct de vedere al premierului care trebuie să coaguleze o majoritate, alegerea preşedintelui este catastrofală. Cîţu nu va reuşi să pună cap la cap o construcţie politică, care să dea României un guvern stabil. (…) Deci, Cîţu nu are nicio şansă să facă o majoritate în care să atragă şi PSD sau chiar Pro România„, a declarat Traian Băsescu, joi, la RFI, citat de agerpres.ro.

Întrebat ce va face Partidul Mişcarea Populară în Parlament, la învestitură, Băsescu a răspuns: „PMP-ul, cu certitudine, va face ce a făcut şi la Guvernul Orban II: va vota, dacă va avea ocazia, va vota Guvernul Cîţu”.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, miercuri, la finalul consultărilor avute cu partidele parlamentare, pe liberalul Florin Cîţu, ministru interimar al Finanţelor, pentru funcţia de prim-ministru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *