Skip to content
Politică

Băsescu continuă atacurile la adresa lui Iohannis: „Înaltimea nu te scutește de prostie”

" "

Fostul președinte Traian Băsescu l-a criticat dur pe actualul șef al statului Klaus Iohannis, acuzându-l că nu a înțeles esența Summitului NATO de la Varșovia.

„Nicidecum nu consider ca am fost prea dur, ci am fost corect. Reactia mea a fost la afirmatia domnului Iohannis ca a inceput poziția „ghiocel”. Cat ar fi de inalt, inaltimea nu te scuteste de prostie, indiferent ca ai 2 metri, 1.10, poti fi prost. Și asta arata un om marut, un om care a venit si el din provincie si a aflat ca e presedintele Romaniei. Va asigur ca nu cu primarul Sibiului s-a negociat. Nu am vazut la Summit niciunul de vreo 2 metri si insotit cu sotia cu manecile scurte si fusta deasupra genunchilor. Vreau sa lamurim lucrurile in aspectul de fond. Summit-ul este un esec pentru Romania, dar un mare pas inainte pentru NATO”, a declarat Băsescu.

" "
" "

Acesta a afirmat că Summitul de la Varșovia a fost unul excepțional din punctul de vedere al măsurilor de siguranță și al afirmării poziției față de Rusia, aspect ce, spune el, nu a fost înțeles de Iohannis.

„Credeti-ma sunt un om care a participat la cinci summituri NATO – Riga, București, Chicago, Tara Galilor – si am urmarit Summitul de la Varsovia. Vreau sa notam toti: este cel mai puternic mesaj adresat Rusiei. Asta trebuia sa observe Iohannis, nu ca de la el s-a produs poziția non-ghiocel. Am analizat cuvant cu cuvant Summitul NATO. Este exceptional din punctul de vedere al masurilor de securitate. El n-a inteles si de aceea s-a dus pe brigada romaneasca care e brigada de antrenament, astea sunt nesemnificative in raport cu comunicatul acestui summit. Niciodata nu am vazut o punere la punct a Federatiei Ruse cum a fost pana acum”, a spus Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică la B1 Tv.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *