Skip to content
Politică

Băsescu critică aspru pomenile PSD și ALDE: Bugetul e devitalizat!

http://www.reporterntv.ro/
" "

Fostul președinte Traian Băsescu critică dur PSD și ALDE, după ce deputaţii din Comisiile de buget au aprobat mai multe amendamente la Ordonanţa referitoare la salarizarea din sectorul bugetar, care prevăd majorarea salariilor.

În acest sens, fostul șef al statului afirmă că, prin acțiunile de campanie ale liderilor PSD și ALDE bugetul de stat este devitalizat.

" "
" "

„Nu se mai dau găleţi, zahăr şi ulei.
În schimb, prin acţiunile PSD şi ALDE din Parlament, bugetul de stat este, pur şi simplu, devalizat în numele câştigării alegerilor.
Eu nu spun că, în sectorul sanitar, în educaţie sau în asistenţa socială, salariile nu trebuie mărite. Dimpotrivă.
Dar marea problemă este dacă aceste măriri sunt în acord cu resursele reale, cu nevoia de a face o distribuţie echilibrată între banii daţi pentru salarii şi banii rezervaţi dezvoltării, iar acum, este evident că se pregăteşte sacrificarea investiţiilor şi a creării de noi locuri de muncă.
Fără investiţii, ţara nu se poate dezvolta, iar stimularea excesivă a consumului nu face decât să accentueze deficitul de cont curent.
În aceste condiţii, de recuperarea decalajelor faţă de ţările dezvoltate nici nu mai poate fi vorba.
Dacă până acum campaniile erau susţinute cu bani din profitul firmelor, acum plăţile se fac din bugetul de stat.
Dragnea, Tăriceanu, Ponta, Rovana Plumb şi toţi ai lor sunt principalii responsabili de sacrificarea investiţiilor, a dezvoltării ţării şi pregătirea intrării în criză”, a scris Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *