Skip to content
Politică

Băsescu, critică dură la adresa lui Iohannis: Un eșec jenant la Sofia!

Fostul președinte Traian Băsescu îl critică dur pe Klaus Iohannis, care, într-o vizită oficială în Sofia cu scopul încheierii unui acord NATO, a primit un refuz „jenant”.

În acest sens, Băsescu spune că Iohannis a fost a fost victima unor „incompetenţi”, iar Lazăr Comănescu, Mihnea Motoc, Directorului SIE Mihai Răzvan Ungureanu, şi consilierii de politică externă şi cel de securitate naţională trebuie să își dea demisia.

„Eşec jenant la Sofia
Preşedintele Iohannis a plecat la Sofia având ca obiectiv să obţină oficial acordul Bulgariei pentru a se crea o Flota NATO (România, Bulgaria, Turcia) la Marea Neagră.
Cum a fost posibil ca Preşedintele Iohannis să plece la Sofia cu un obiectiv anunţat, iar la Sofia să primească un refuz public de la bulgari l?
Cum au pregătit MAE,MApN, consilierii preşedintelui, obţinerea acordului Bulgariei ? De ce SIE nu l-a prevenit pe Preşedinte?
Domnul Preşedinte Iohannis, a fost victima unor incompetenţi şi a creat un eveniment politic negativ, greu de surmontat din punct de vedere al credibilităţii în interiorul NATO, dar şi în interiorul UE.
Un Preşedintele nu face o vizită bilaterală pentru a fi refuzat de parteneri, ci o face doar în momentul în care înţelegerea este negociată până la detaliu, iar rostul vizitei este acela de a valida şi parafa înţelegerea. Altfel, Preşedintele este penibil.
În mod normal, la această oră, Lazăr Comănescu, Mihnea Motoc, Directorului SIE Mihai Răzvan Ungureanu, şi consilierii de politică externă şi cel de securitate naţională, nu trebuiau să mai fie în funcţii”, a scris Băsescu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *