Skip to content
Politică

Băsescu dă fiori prezidențiabililor. Cine e ofițerul sub acoperire care candidează la Cotroceni

Președintele Traian Băsescu se ține de promisiunea conform căreia „va dezbrăca public candidații la Președinție”.

Primul pas în acest sens l-a făcut marți, 9 septembrie, când, invitat într-o emisiune de televiziune, președintele Traian Băsescu a anunțat că va divulga numele candidatului la fotoliul de la Cotroceni care a fost ofițer acoperit.

Președintele a avertizat că dacă prezidențiabilul în cauză nu o va face din proprie inițiativă, el va fi cel care va dezvălui public numele fostului ofițer acoperit.

 „Apropo de asta, am văzut că Victoraş cu Ghiţă, noul mogul, avea o preocupare. Îmi căuta găurile din CV-ul meu. Între 70 şi 72. Am comunicat postului tv că mi-am satisfăcut stagiul militar. Mă întreb dacă nu şi-a pus cumva mâna în cap precum chelul, să nu se vadă chel”.

Nu aș discuta subiectul în seara asta, încă mai cred că candidații au timp să-și completeze CV-ul, dacă au fost cumva ofițeri acoperiți sau nu”, a declarat Băsescu.

„Da, pentru că am obligația să o fac. Când discutăm despre funcția de președinte al României, nu poți să nu informezi. Nu spune nimeni să nu o facă serviciul, dar candidatul are obligația să o facă”, a răspuns Băsescu, întrebat dacă își asumă dezvăluirea prezidențiabilului, în cazul în care acesta n-o va face din proprie inițiativă.

„Voi fi în masură să vă aduc probe ce înseamnă acest dublu buton (…) Va trebui rapid o hotărâre judecatorească, pentru că altfel serviciul nu poate face publică apartenența sau fosta apartenență, dar nu poți fi și președinte și să ai dublă comandă”, a spus președintele.

Președintele Traian Băsescu a declarat, pe 6 august, că “In aceasta campanie le voi spune pe toate la toti, ca eu nu candidez. Pe unii dintre ei ii voi dezbraca public, sunt candidati deja anuntati care au lucruri ascunse in CV-ul lor, sunt lucruri pe care le tainuiesc”.

1 comentariu la “Băsescu dă fiori prezidențiabililor. Cine e ofițerul sub acoperire care candidează la Cotroceni

  1. Au fost multi indignați la numirea lui MRU chiar s-a manifestat in strada contra lui , ca oamenii nu iubesc securiștii ce se amesteca in politica avand in spate un aparat al serviciilor platit din banii publici . Nu este corect ca un politician sa beneficieze de informații ale SRI in competiția politica contra adversarilor – asta este politie politica – nu pentru asta plătim SRI sa infiltreze clasa politica si justitia cu slugi precum securitatea lui Ceaușescu .USL era chiar in greva parlamentara pe acest motiv la numirea abuziva a lui MRU iar Ponta a fost singurul spărgător de greva sprijinind-ul pe MRU cu un discurs slugarnic . Asa se explica de ce Ponta ca premier a marit anual bugetele serviciilor pe criza si a propus-o pe securista Kovesi la DNA desi aceasta se implicase la Referendum in 2012 in activități de politie politica . Chiar Parlamentului a ajuns sa-i fie frica de dosarele politice de șantaj făcute cu ajutorul SRI de pe vremea lui IUon Iliescu si a mineriadelor conduse de securiști deghizați in mineri .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *