Skip to content
Politică

Băsescu dă lecții guvernului și lui Iohannis, „neputincioși” pe tema deciziei CCR privind interceptările

" "

Fostul președinte Traian Băsescu a postat, vineri seară, pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la noile modificări aduse de CCR privind efectuarea interceptărilor.

Băsescu a afirmat necesitatea găsirii unei soluții rapide pentru ca instituții precum DNA, DIICOT și PICCJ să își poată desfășura activitatea de supraveghere tehnică a infractorilor. Fostul președinte a venit cu mai multe propuneri în acest context.

" "
" "

Traian Băsescu conchide că „Parlamentul trebuie să dea imediat soluţia corectă, pentru că CSAT şi Guvernul au fost neputincioase în faţa instituţiilor de forţă.”

Redăm mai jos mesajul fostului președinte:

„Revin la postarea mea din 12 Martie.
În momentul de faţă PICCJ, DIICOT şi DNA nu dispun de capacitatea tehnică şi personalul necesar supravegherii infractorilor, fie că vorbim despre corupţie, crimă organizată (trafic de persoane, droguri, spălare de bani) sau infracţionalitate obişnuită . Capacitatea tehnică limitată aflată la dispoziţia DNA şi a Poliţiei este departe de a acoperi nevoile operative, iar dobîndirea capacităţilor suficiente necesită timp, bani şi mai ales pregătirea specialiştilor pe care SRI îi are în momentul de faţă .
Dacă şefii instituţiilor care acum au fost pricopsite prin OUG cu sisteme independente de supraveghere tehnică şi interceptare ar renunţa la orgolii şi şi-ar înfrîna setea de putere, activitatea de urmărire penală ar continua nestingerit prin extragerea Centrului Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor din SRI, cu tot cu personal, organizîndu-l ca instituţie independentă, deservită de funcţionari publici cu statut special şi condusă de judecători şi procurori numiţi de CSM.
Ce-o fi mai important ? Să continue fără sincope urmărirea penală fără cheltuieli suplimentare sau să se piardă informaţii, timp şi bani dar fiecare instituţie să-şi creeze cîndva propriile capacităţi tehnice ?
Concluzie – Parlamentul trebuie să dea imediat soluţia corectă, pentru că CSAT şi Guvernul au fost neputincioase în faţa instituţiilor de forţă.”, a scris Băsescu, vineri, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *