Skip to content
Politică

Băsescu denunță scopul ascuns al legii defăimării sociale: „Ţinta, să ştiţi, nu e…”

România, din momentul promulgării „legii defăimării”, va fi pusă în linie cu China, cu Federaţia Rusă şi Turcia, a susţinut preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, marţi, la postul B 1 tv, adăugând că proiectul de act normativ trebuie întors în Parlament de şeful statului.

„Categoric trebuie trimisă la Curtea Constituţională. Întâi întoarsă în Parlament cu observaţiile preşedintelui. Eu aş întoarce o asemenea lege cu o singură recomandare: uitaţi-o. Pentru că România din momentul promulgării acestei legi va semăna foarte bine cu China, cu Federaţia Rusă, cu Turcia, cu zone din acestea care nu au nimic cu democraţia. Şi asta v-o spune un om care, online este atacat de dimineaţă până seara. (…) Întotdeauna am avut credinţa că mai devreme sau mai târziu, eu cred că mai devreme deja, defăimarea gratuită nu va mai prinde la români. Ori, asta este forţa unei naţiuni, când defăimătorii nu mai au succes”, a spus fostul şef al statului, întrebat ce ar face dacă ar mai fi preşedintele României şi ar avea spre promulgare „legea defăimării”, proiect de act normativ aflat în dezbatere la Camera Deputaţilor.

El a adăugat că, prin „Legea defăimării” românii sunt ”privaţi” de dreptul de a se maturiza. „Să nu mai pice în capcanele gratuite ale defăimării (n.r. românii). Să facă deosebirea între defăimare şi anchete jurnalistice care, uneori, mai pot merge şi apropiat de adevăr, dar fără să fie extrem de exacte. Deci, această lege ne pune în linie cu China, cu Federaţia Rusă a lui Putin şi cu Turcia lui Erdogan”, a mai spus Băsescu, citat de Agerpres.

Totodată, întrebat care este „ţinta” proiectului de act normativ, preşedintele MP a replicat: „Ţinta, să ştiţi, nu e apărarea onoarei lui Băsescu (…) Nici apărarea de defăimări a unui politician sau altuia. Este ‘pumn’ în gură pentru apărarea celor protejaţi. (…) Este o lege care vrea să pună pumnul în gură dezbaterii publice”.

Membrii Comisiilor juridică şi pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor au dat marţi, în şedinţă comună, raport de admitere pentru proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, adoptând şi un amendament care vizează aplicarea unor sancţiuni contravenţionale pentru cei care discriminează persoane fizice, între 1.000 şi 30.000 de lei, respectiv grupuri sociale – între 2.000 lei şi 100.000 de lei.

Raportul a fost adoptat cu majoritatea voturilor deputaţilor PSD, fără susţinerea UDMR şi PNL.

2 comentarii la “Băsescu denunță scopul ascuns al legii defăimării sociale: „Ţinta, să ştiţi, nu e…”

  1. O lege pe cat de stramba pe atat de imorala!Si cum astfel de initiativa nu putea veni din partea unui mare caracter,ea a venit asa cum era de asteptat din partea unui personaj condamnat penal insa nu cu sentinta definitiva.Acest om probabil ca se viseaza noul „carmaci,geniu samd”despre care sa nu mai ai dreptul sa vorbesti decat laudativ si la superlativ.Aceasta initiativa daca ar „trece”si ar fi promulgata ar aduce Romania unde se afla inainte de 1989,pe undeva aproape de Coreea de Nord.Nu se poate,nu trebuie sa inceapa sa-si faca efectele o astfel de lege pe cat de nemernica,pe atat de imbecila si retrograda!

  2. România are în mod clar nevoie de o astfel de lege pentru ca ticăloşi ca Băsecu şi alţii de taepa lui să nu îşi mai bată joc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *