Skip to content
Politică

Basescu descoase ițele bătăliei judecătorilor și procurorilor cu politicul: Asta le-a adus voturi fiecăruia de la electoratul lor!

reporterntv.ro

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a declarat, luni seară la TVR că magistraților le-a convenit să intre în bătalie cu politicul. Motivul? Potrivit fostului președinte, ”atât Puterea cât si Opoziția au exagerat”.

Mai mult, fostul șef al statului a ținut să sublinieze că ”trebuia făcută o radiografie a sistemului”.

În schimb, le-a convenit și judecătorilor și procurorilor să intre într-o bătălie cu politicul. De ce au intrat în bătălie cu politicul? Pentru că ambele tabere politice au exagerat. Și cei care vor să radă toată justiție, s-o aducă sub controlul lor și cei care spun «nu atingeți nimic, justiția e perfectă». Au fost necinstiți, dar asta le-a adus voturi fiecăruia de la electoratul lor. În realitate, trebuia făcută o radiografie a sistemului. Spre exemplu țipă de modificarea legilor justiției. Ce e greșit că s-au separat carierele procurorilor?„, a explicat Băsescu.

Întrebat dacă justiția este o temă bună și antrenantă de campanie, Băsescu a spus că nu, precizând că dacă se menține acest subiect în campania electorală, nu face decât să spă mențină „cea mai mare înșelătorie pe care oamenii politici o aplică poporului român”.

„Pe de altă parte, te uiți și la Tudorel, prin legile justiție separă carierele și pe urmă vine cu o OUG și spune că judecătorii pot fi în locul procurorilor. E o mizerie politică în care justiția e prinsă la mijloc. Simțindu-se și parte din ea vinovată a intrat în joc politic„, a conchis președintele de onoare al PMP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *