Skip to content
Politică

Băsescu desființează SIE: „Bine că nu sunt și femeile de serviciu secretizate”

Președintele Traian Băsescu a susținut o declarație de presă de la Palatul Cotroceni. Acesta a afirmat că trebuie să facă unele clarificări cu privire la informația pe care a lansat-o în spațiul public, potrivit căreia premierul Victor Ponta ar fi fost ofițer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

Băsescu a declarat că în legea SIE nu există nici un articol prin care să se ceară secretizarea rezerviștilor.

„ În legea SIE nu există nici un articol prin care să se ceară secretizarea rezerviștilor. Rezerviștii pot să își decline orice calitate pe care și-o aleg, dar niciodată legea nu le interzice să spună ca au fost acoperiți sau că au lucrat la SIE. Legea 1/1998, legea după care funcționează SIE,  nu interzice rezerviștilor să-și asume faptul că au lucrat într-un serviciu de informații. Ce nu au voie să facă, nici rezerviștii nici ofițerii activi, nu au voie să divulge secrete ale activității din serviciu. E interzis, așa cum spunea Meleșcanu, 30 de ani, 50 de ani depinde de tipul de secretizare. Aproape au dus conținutul comunicatului până spre ridicol justificând HG 223 spunând că 70 de foști ofițeri s-au autodivulgat, era dreptul lor ca rezerviști să-și treacă în CV dacă au fost ofițeri ai SIE sau nu.Slavă domnului că au rămas femeile de serviciu să nu fie secretizate la secret de stat”, a declarat Băsescu.

4 comentarii la “Băsescu desființează SIE: „Bine că nu sunt și femeile de serviciu secretizate”

  1. domnule basescu nu faceti decat sa desconsiderati o institutie a statului!! acuzati si mentionati persoane pe baza caror dovezi? acuzati ca ce,ca au respectat legea? afirmati si va contraziceti singur,am impresia ca nu mai judecati cum trebuie!

  2. atata ati stiut sa faceti sa va bateti joc si sa luati totul in ras!! nu v.a interesat niciodata bunul mers al tarii decat propriul bine si al blondei care era tot timpul la picioarele dumneavoastra!

  3. Foarte frumos din partea dumneavostra domnule Basescu, sa atacati asa SIE??? Nu vi se pare normal, daca e SIE, sa fie secret??? Atunci putem sa spunem toti ca am fost ofiteri ca avem acest drept, dar daca cineva cere aceasta informatie la SIE, ei nu au dreptul sa o confirme. E normal daca esti ofiter SIE sa nu incepi sa treci in CV asta. Nu cred ca mai ganditi domnule Basescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *