Skip to content
Politică

Băsescu, despre acuzaţiile de colaborare cu Securitatea: Nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament

psnews.ro

Fostul preşedinte Tarian Băsescu declară, ca urmare acuzaţiilor de colaborare cu Securitatea, că nu va fi găsit un angajament de colaborator, pentru că niciodată nu a semnat un astfel de document.

Băsescu a precizat la România TV că nu a fost încă citat şi a reluat afirmaţiile conform cărora va merge în instanţă când va fi chemat. El a explicat din nou că are cinci adeverinţe de necolaborare cu Securitatea, emise cu ocazia altor candidaturi ale sale şi că în 2002 a fost invitat la CNSAS să ofere nişte lămuriri, dar că de această dată nu a fost solicitat.

De asemenea, a precizat că nu ştie ce conţine dosarul CNSAS.

Garantez că niciodată nu va fi găsit un angajament, pentru că niciodată nu am semnat un angajament„, a ţinut să sublinieze fostul preşedinte.

Traian Băsescu a explicat că nu vrea să discute prea mult pe acest subiect pentru a nu prejudicia PMP, partidul al cărui preşedinte onorific este.

CNSAS a făcut vineri precizări legate de procedură, în cazul dosarului privind stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu, la o zi după ce a decis trimiterea dosarului în instanţă şi după ce în presă au apărut informaţii pe această temă. CNSAS menţionează inclusiv că o persoană poate fi considerată colaborator/lucrător al Securităţii numai în urma pronunţării, de către instanţa competentă, a unei hotărâri definitive care să ateste această calitate. Joi seară, Traian Băsescu a calificat decizia CNSAS de a-l verifica din nou ca fiind corectă. El a negat că ar fi avut numele conspirativ „Petrov”.

Colegiul a adoptat nota de constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaboratoral Securităţii pentru următoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European – 1 persoană„, a anunţat joi CNSAS.

Fostul consilier la Cotroceni şi ministru Elena Udrea susţine că fostul preşedinte Traian Băsescu „este lucrat” pentru a nu pleca europarlamentar, în opinia sa, CNSAS luând locul DNA ca instrument de scoatere din scena politică a nedoriţilor. „Cine credeti ca e artizanul “descoperirii” calităţii de colaborator a fostului preşedinte?”, întreabă Udrea, potrivit news.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *