Skip to content
Politică

Băsescu, despre alegerile anticipate: Ar câștiga tot PSD și tot cu scor mare

bzi.ro

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut previziuni în eventualitatea unor alegeri anticipate. În aceste context, el spune că dacă s-ar organiza, acestea ar fi câștigate tot de PSD și tot cu scor mare, pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor.

Cei care vorbesc de alegeri anticipate sunt copii. Nu cred că este vreun politician responsabil care poate spune că în România se pot organiza alegeri anticipate, la un an după victoria răsunătoare a PSD. Vă spun ceva, mă tem că ar câștiga tot PSD și tot cu scor mare. Pentru că măsurile pe care le-au luat satisfac clientela lor. Clientela lor e mulțumită, clientela lor e nepăsătoare la legile justiției, clientela lor îi susține și îi votează chiar dacă sunt în pușcărie sau arestați (…) Am vrut de două ori în cele două mandatele mele să văd dacă putem organiza alegeri anticipate. Conform Constituției, nu se poate, decât dacă întregul Parlament ar demisiona. Altfel nu se poate”, a declarat Traian Băsescu, potrivit B1.ro

Liderul PMP a susținut că nu vede posibil scenariul anticipatelor deoarece, pentru ca acesta să devină realitate, ar trebui ca PSD și ALDE, care au majoritatea în Parlament, să își dea jos premierul din nou, să propună alți doi premieri pe care să îi dea jos și pe aceia, iar atunci președintele să genereze alegerile anticipate, dizolvând Parlamentul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *