Skip to content
Politică

Băsescu, despre e-mailul folosit de Kovesi: A adunat şi mai multe informaţii!

www.nasul.tv
" "

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, invitat duminică seara la emisiunea “Dosar de politician”, de la postul de televiziune B1 TV, a făcut mai multe remarci privitoare la ceea ce poate fi subiectul anului: “Afacerea Ghiţă – Kovesi – e-mailul cucuveaua mov”.

Citiți și Ghiță face mărturisirea prin care ar putea declanșa alerta în DNA FOTO

" "
" "

„O să vă spun o mică poveste. Am un material de şase pagini, o scrisoare deschisă pentru doamna Kovesi. Din păcate pentru mine a apărut la ora 19:00. Dar cine scrie şase pagini într-o oră…

<<Dragă Codruţa: democraţia şi statul de drept trebuiesc apărate chiar şi când îţi aperi duşmanii.>>

<<Să nu ceri CSM să apere independenţa justiţiei, pentru că această scrisoare ţi se adresează ţie. Îţi scriu pentru că la un moment dat mi-am pus speranţele într-un tânăr procuror>>.

M-am oprit pentru că iar s-ar fi interpretat că m-am corelat cu Ghiţă… Doamna Kovesi dacă îşi strică imaginea, şi-o strică singură. Dânsa, ieşind frecvent la TV, adună replici. Nu eu am pus-o să dea exemple: <<din banii ăştia care s-au furat, puteam face nu ştiu câte şcoli…>> Nu, spune-mi câţi bani ai recuperat”, a declarat Traian Basescu pentru B1 TV.

 

Mai mult, acesta a adăugat că: „Nu mi s-a părut anormal ca Laura Kovesi să întreţină relaţii cu şefii serviciilor secrete. Mi se pare anormal că în 2012 s-a întâlnit cu Sebastian Ghiţă, care nici măcar nu era parlamentar. În 2014, aceasta îl vizita acasă, deşi acesta avea un proces, Tracia… Ea nu a ajuns singură la el acasă. Eu n-am participat la întâlnirile lor, le ştiam că pentru că invitat am fost. Întâlnirile nu mi s-au părut anormale. Povestea asta a fost aruncată în aer tot de Codruţa, care spunea că nu se cade ca un magistrat să aibă relaţii cu nu ştiu ce politician. Asta spunea ea, care se întâlnea cu Ghiţă. Ghiţă nu se băga în jocul ăsta dacă nu se simţea solid. Ghiţă este IT-st. În mod cert, oamenii pe care i-a avut… Acolo sunt softişti. Îmi vine greu să cred că oamenii aceia nu ar fi adunat de pe e-mailul „Cucuveaua mov” şi mai multe informaţii. Ghiţă nu putea greşi, pentru că intră în puşcărie pe o asemenea informaţie. Sigur că şi mie mi-ar fi convenit să am o adresă secundară. Aici e problema, să ai o adresă nesecurizată, era un risc, şi atunci am folosit adresa oficială şi pentru dialog cu familia, cu prietenii”, a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *