Skip to content
Politică

Băsescu, despre implicarea serviciilor în mecanismul Hexi Pharma: Oameni din servicii, care sunt corupţi și avizi de bani..

Liderul PMP Traian Băsescu a declarat, joi seară, că există ofiţeri ai serviciilor de informaţii secrete implicaţi în afaceri.

El a afirmat, într-o emisiune la postul de televiziune B1, că anumiţi angajaţi ai serviciilor secrete beneficiază de informaţii şi influenţă şi protejează interesele unor firme.

„Ce este clar, însă, este că familia Condrea a trăit într-un astfel de mediu, într-un mediu cu oameni din servicii. Este limpede. În acelaşi timp, aceşti oameni probabil i-au şi ajutat să pornească, să dezvolte afacerea. Formularea este greşită când spuneţi: ‘e firma serviciilor’. Nici serviciile nu sunt implicate, că nu se implică servicii, dar oameni din servicii, care sunt şi corupţi, şi avizi de bani, şi dornici să lase moşteniri copiilor, se bagă. Beneficiază de informaţii, beneficiază de influenţă şi mai calcă strâmb. Şi nu sunt puţine cazurile în serviciile secrete. Serviciile încearcă să îi mai elimine. Nu reuşesc întotdeauna, iar pe alţii îi mai şi lasă”, a afirmat Băsescu.

Fostul şef al statului ameninţă că în scurt timp ar putea face dezvăluiri publice cu privire la un anumit general din serviciile secrete care „are foarte multe reclamaţii” la adresa sa şi care „se îngroapă la Parchetul Militar”.

„Eu m-am uitat la reclamaţii făcute unor înalţi ofiţeri SRI. Se închid dosarele instantaneu de către procurorul militar. Cel puţin asta e politica în ultima vreme. (…) Eu ştiu un general care are multe reclamaţii şi toate se îngroapă la Parchetul Militar. Poate că foarte curând o să vorbesc public”, a mai spus Băsescu, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *