Skip to content
Politică

Băsescu, despre o posibilă tentativă de suspendare a lui Iohannis: Un obtuzism fără limite!

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a vorbit, joi, despre o posibilă tentativă de suspendare a președintelui Klaus Iohannis.

‘Preşedinţii nu se suspendă în funcţie de sondaje, preşedinţii au mandate şi nu poţi să profiţi de faptul că un preşedinte, prin atitudinea lui, generează pierdere de popularitate şi să profiţi de asta şi să-l suspenzi. (…) Preşedintele Franţei este nepopular pentru că a introdus reforma pieţei forţei de muncă pe care Boc (fostul premier Emil Boc -n.r.) a făcut-o, Slavă Domnului! Liberalizarea forţei de muncă vrea să o introducă şi Holande şi ar trebui ca francezii să zică: Hai să-l suspendăm! pentru că toate sindicatele sunt împotrivă. Dar nu veţi găsi partide politice în Franţa care să spună, dacă tot este nepopular, hai să-l suspendăm!’, a declarat Traian Băsescu.

‘Un guvern este de multe ori în situaţia de a-şi pierde majoritatatea şi, printr-o moţiune de cenzură, să cadă şi generezi instabilitate politică, dar cel căruia Constituţia îi garantează stabilitatea funcţiei este preşedintele. El, în momente de criză, trebuie să-şi asume, de aceea suspendarea preşedintelui României este numai o prostie, este un optuzism fără limite’, a adăugat liderul PMP.

Totodată, Traian Băsescu susţine că ‘acest lucru nu se va mai întâmpla vreodată’.

‘Dar dacă vreţi să fiu foarte sincer, nu cred că se va mai întâmpla vreodată, pentru că uşor-uşor partidele încep să înţeleagă rolul preşedintelui în momente de criză şi un moment de criză, ori pe securitate, ori economic, poate să apară oricând şi atunci preşedintele trebuie să-şi asume direcţia’, a afirmat Băsescu, potrivit agerpres.ro. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *