Skip to content
Politică

Băsescu, despre problema aeronavei prezidențiale: ”Așa ceva nu se întâmplă nici în Africa”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit despre problema aeronavei cu care se confruntă Klaus Iohannis, dar pe care a avut-o și el, într-o intervenție telefonică la postul B1 TV.

”Am fost într-o situație extrem de dificilă. Eram la un summit Uniunea Europeană – Federația Rusă, am plecat cu avionul de linie, am avut decesul tatăl meu și nu am putut să plec până când nu a venit avionul de linie de seara, un avion TAROM. Deci nu e posibil, trebuie rezolvată problema avionului pentru președinte”, a declarat Traian Băsescu.

Fostul președinte a declarat că această problemă nu a fost rezolvată din cauza războiului politic.

”Numai din cauza războiului politic și el a ajuns la paroxism. El trebuie oprit într-un fel sau altul. Eu am avut incidentul cu tata sau cu mama, dar poți să ai incidentul cu o explozie la un reactor nuclear, poți să ai incidente mult mai grave de securitate națională și tu stai să aștepți avionul de linie de peste 12 ore. Nu este posibil. Dacă discutăm despre state civilizate. Așa ceva nu se întâmplă nici în Africa. Nu există șef de stat în Africa care să nu poată decola imediat oriunde s-ar afla în lume către țară. În România se poate”, a afirmat Băsescu.

”Problema aeronavei prezidențiale trebuie rezolvată”, a mai adăugat fostul președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *