Skip to content
Politică

Băsescu, despre servicii și Gabriel Oprea: Nu am regrete!

Fostul președinte al României a vorbit, joi, în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1 TV, despre fostul vicepremier Gabriel Oprea, dar și despre servicii: Nu am regrete!

„Nu am regrete. A crezut că este stăpânul sistemelor de securitate și a realizat că este al nimănui. Este subiect închis pentru mine. Înainte de a-mi termina mandatul am spus într-o emisiune că ar trebui să avem un sistem de control mai puternic al serviciilor. Că vorbim de SRI, că vorbim de SIE, indiferent. Acestea acumulează foarte multe informații despere oricine prezintă interes. Acest lucru nu trebuie să rămână la discreția unui serviciu. Trebuie să întărim sistemul de control parlamentar, la fel ca în Statele Unite. Ei au o lege care favorizează acest control.

 

Nu am dubii că Ponta și Sebastian Ghiță sunt ofițeri acoperiți, însă nu am cum să dovedesc. Vreau să fac următoarea precizare: în mod categoric ei nu au mai fost ofițeri acoperiți după ce au devenit membri ai Parlamentului. Serviciul secret ar exploda dacă ar avea ca ofițer acoperit activ un judecător, un parlamentar. Ar însemna să încalce legea, ceea ce nu au făcut cât timp am fost eu la Cotroceni.

Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă. De regulă, acești oameni sunt folosiți în teatre de război. Nu îi confundați cu ofițerii acoperiți. Ei sunt agenți de agenți de influență, sunt invitați la discuții la SRI sau SIE. Li se explică diverse lucruri și le promovează în presă. Serviciile nu se luptă așa, ci pe tăcute”, a declarat Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *