Skip to content
Politică

Băsescu dezvăluie care sunt şansele unirii cu Republica Moldova: „Vă asigur că…”

" "

Fostul președinte al României, Traian Băsescu nu renunță la idealul său.

Astfel, Traian Băsescu, în discursul susţinut la lansarea candidaţilor PMP la Sibiu, dezvăluie care sunt șansele unirii României cu Republica Moldova.

„Vă asigur că dacă în Parlamentul de la Bucureşti şi în Parlamentul de la Chişinău s-ar vota unirea, ea ar deveni o realitate. Probleme avem cu Parlamentul de la Chişinău, pentru că românii vor în proporţie de 80% unirea. La Chişinău lucrurile merg mai greu. Dar timpul curge în favoarea acestui proces”, a declarat Traian Băsescu, sâmbătă, la Sibiu, potrivit Agerpres.ro

„Suntem singurul partid politic care ne-am asumat ca obiectiv politic de ţară, după integrarea în NATO şi în UE, un al treilea obiectiv şi anume unirea României cu Republica Moldova. Este un obiectiv posibil, atât timp cât oamenii politici au curaj să vorbească despre el. Vă asigur că în zece ani am deschis subiectul în întâlniri cu cei mai importanţi oameni politici ai lumii, inclusiv cu un şef al Federaţiei Ruse, unul din cei doi care s-au perindat în mandatele mele. (…) Cel mai important este că este o aspiraţie legitimă şi aceea nu poate fi refuzată României, doar pentru că cineva nu vrea. Este însă obligatoriu ca acest deziderat să se realizeze”, a spus Traian Băsescu.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *