Băsescu dezvăluie ce l-a impresionat până la lacrimi

Lacrimile lui Traian Băsescu sunt deja aspecte cu care cariera politică a acestuia aproape se confundă. Momentul ”Dragă Stolo…”, presărat cu emoții și lacrimi din partea actulului Președinte, este gestul pe care toți românii îl cunosc.

Totuși, președintele Traian Băsescu a dezvăluit că au mai existat momente unde a  mai plâns de emoție. Acesta a povestit vineri un moment care l-a impresionat până la emoția supremă, până la lacrimi.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, la Centenarul Olimpismului Românesc.  „Este un moment aniversar extrem de important, 100 de ani de la momentul la care România şi-a construit structura care să-i permită să creeze condiţii pentru ca talentul românilor să se poată manifesta în cea mai mare competiţie a lumii: Jocurile Olimpice”, a spus Traian Băsescu, potrivit dcnews.ro.

„Eram mai mare şi m-a impresionat până la emoţia supremă, la lacrimi, văzându-l pe Ivan Patzaichin vâslind cu pagaia ruptă, cum este de neuitat pentru noi când aparatura electronică de la Montreal nu putea să scrie 10. Ce tehnologie? Aveam un om deasupra tehnologiei pregătite pentru Jocurile Olimpice. Sunt greu de uitat performanţele lui Gabi Szabo, performanţele din toate domeniile”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele a amintit gimnastica, atletismul, boxul, luptele, caiacul, caiac-canoe, scrima şi toate disciplinele olimpice.

„Trebuie să nu uităm că începutul acestor medalii a fost pus cândva, în 1924, când România obţinea la olimpiadă prima medalie, prin echipa de rugby, care obţinea bronzul. Mulţi dintre dumneavoasră, sportivi şi antrenori, aţi ajuns eroii la care noi ne raportam când eram mai mici sau cei precum ne-am fi dorit să devenim în domeniile noastre, după ce am devenit mai mari, dar toţi la un loc aţi făcut un lucru extraordinar, aţi scris istoria sportului românesc şi aţi adăugat gloria dumneavoastră printre cele mai mari frumseţi ale acestei naţiuni”, a mai declarat Băsescu.

„Le datorăm respect şi celor care au fost acolo, au participat şi au luptat pentru gloria României”, a conchis el.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL