Skip to content
Politică

Băsescu dezvăluie de ce următorul guvern nu va fi tot unul tehnocrat: Resping această idee

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, respinge ideea învestirii unui guvern tehnocrat după alegerile parlamentare din toamna acestui an.

El a declarat, joi seară, într-o emisiune la postul de televiziune B1, că obiectivul principal al partidelor politice este de a accede la guvernare, iar instalarea unui guvern tehnocrat ar fi nedemocratică.

„Partidele fac politică pentru a guverna. Când spui că este posibil să nu avem un premier politic rezultat al deciziilor unor partide, de ce mai facem alegerile? Nu are nimic comun cu democraţia. (…) Eu personal resping această idee”, a afirmat Băsescu, ca reacţie la o declaraţie a lui Laurenţiu Mihai Ştefan, consilierul pe probleme de politică internă a preşedintelui Klaus Iohannis.

Liderul PMP a respins, totodată, şi numele vehiculate de analiştii politici ca potenţiali viitori premieri tehnocraţi: actualul ambasador în Statele Unite ale Americii, George Maior, şi actualul viceprimar Vasile Dâncu. „Nu mi se par fezabile”, a mai spus Băsescu.

Consilierul preşedintelui Laurenţiu-Mihai Ştefan a declarat, pentru Reuters, că, în condiţiile în care niciun partid nu va câştiga majoritatea care să-i permită formarea pe cont propriu a unui guvern, nu este exclusă numirea unui alt tehnocrat ca prim-ministru.

„Evident, preşedintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă este un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă, să nu mai vorbim chiar şi de un tehnocrat… există încă multe semne de întrebare„, a declarat Laurenţiu Ştefan, potrivit agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *