Skip to content
Politică

Băsescu dezvăluie două posibile nume pentru funcția de premier: „Soluția tehnocraților e pentru țări bananiere”

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1 TV, că varianta liberalilor de alegeri anticipate sunt o mare eroare.

În același timp, Traian Băsescu a subliniat faptul că președintele n-are multe variante: „are ori varianta Cioloș, ori varianta Lucian Croitoru”.

„Anticipatele sunt o mare eroare. Ar fi trebuit sa accepte sa se intalneasca cu liderii grupurilor parlamentare. Parlament de 300 ca am votat, depolitizarea administratiei, faceti lege si scrieti functiile care se schimba odata cu alegerilor, rezolvati lucrurile astea in 3 luni, in 5 luni, in cat convenim. 

Dupa mine, Iohannis n-are multe variante – are ori varianta Ciolos avand in vedere experienta pe care o are sau varianta Lucian Croitoru. Ciolos poate fi o solutie. N-am vorbit de Guvern de tehnocrati in care eu nu cred. Ciolos a fost sustinut de PPE. Exclus (n.r. – Guvern de tehnocrati). Cea mai mare eroare. Cu cine vreti sa vorbeasca tehnocratii aia in Parlament? Cine ii asculta? Parlamentarii astia, buni, rai, cum sunt … Solutia tehnocratilor e pentru tari bananiere. Ori aduci tehnocrati, ori aduci generali, e tot un drac. Guvern de tehnocrati e esec garantat. E o eroare. Acum, v-am spus, am preluat actiuni care se pot face imediat de la strada, dar sunt lucruri pe care n-ai cum sa ceri oamenilor din strada sa le inteleaga – cum functioneaza un Guvern. Eu imi spun o parere si nu vreau sa intru in conflict cu lumea dar un Guvern de tehnocrati n-are cum sa reziste. Ciolos a mai lucrat cu Parlamentul, a lucrat cu Parlamentul European, cred ca a fost cel mai chinuit comisar pentru ca toate tarile aveau mari probleme cu agricultura. Ciolos are deprinderea. (…) Tarii trebuie sa ii dea un Guvern (n.r. – referindu-se la Klaus Iohannis). Daca domnul presedinte Iohannis are aceasta optiune inca de la inceput nu inteleg de ce aceasta mascarada”, a declarat Traian Băsescu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *