Skip to content
Politică

Băsescu dezvăluie motivul nebănuit al atitudinii lui Juncker față de Dăncilă: O scrisoare idioată

pressalert

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că modul în care preşedintele Comisiei Europene a reacţionat, la sosirea în România, când premierul Viorica Dăncilă a întârziat la aeroport, iar oficialul european a plecat, arată respectul pe care Comisia Europeană îl are faţă de Guvernul României, nu faţă de România, Băsescu susţinând că „foarte probabil scrisoarea idioată pe care trimis-o cu lovitura de stat din România l-a făcut pe Jean Claude Juncker să nu mai aibă pic de respect pentru premierul României”.

„Nu prea se cade să te aştepte premierul la aeroport. Domnul Jean Claude Juncker trebuia să facă premierului o vizită la Palatul Victoria într-o întâlnire nu de un sfert de oră, ci de o jumătate de oră, ăsta-i standardul optim, dar foarte probabil scrisoarea idioată pe care trimis-o cu lovitura de stat din România l-a făcut pe Jean Claude Juncker să nu mai aibă pic de respect pentru premierul României” a afirmat Traian Băsescu luni seară, la TVR, informează news.ro.

" "

Fostul şef al statului a arătat că ceea ce s-a întâmplat luni, când premierul a întârziat, este „o chestiune consistentă de nefuncţionare a statului” ca urmare a înlocuirii SPP cu Jandarmeria în activităţile de pază a membrilor Guvernului.

„Jandarmeria trebuia să informeze SPP-ul asupra întârzierii doamnei Dăncilă”, a mai spus Băsescu, arătând că SPP este structura care este informată, conform protocoalelor, de vizitele demnitarilor străini.

„Întâmplarea cu doamna Dăncilă şi modul expeditiv în care a tratat-o Jean Claude Juncker este expresia respectului pe care-l au pentru actualul Guvern, nu pentru România” a mai spus Băsescu.

Premierul Viorica Dăncilă nu a ajuns, luni după-amiază, la aeroport pentru a-l întâmpina pe preşedintele Comisiei Europene, care a venit la Bucureşti pentru a participa la summit-ul Iniţiativa celor Trei Mări. Guvernul precizează că aeronava lui Jean Claude Juncker a sosit mai devreme decât ora anunţată, iar SPP l-a preluat pe acesta de la scara vionului şi l-a dus la hotel.

1 comentariu la “Băsescu dezvăluie motivul nebănuit al atitudinii lui Juncker față de Dăncilă: O scrisoare idioată

  1. Are perfecta dreptate Basescu!De fapt, intalnirea nu a mai avut loc, nu atat din cauza intarzierii celei care solicitase aceasta bizara intalnire de 15 min. in aeroprt, cat di cauza faptului ca insusi Juncker nu si-a dorit o astfel de intalnire bizara, dupa scrisoarea si mai bizara, cea cu „lovitura de stat”, primita de la premierul Dancila. Asa ca a evitat-o pur si simplu! Asta este toata „cheia” in care trebuie inteleasa „povestea”! Ce sa discute Juncker cu cineva care nu stie pe ce lume se afla!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *