Skip to content
Politică

Băsescu, dezvăluiri despre viitorul politic al lui Ponta: Este un mare cadou pentru România

Fostul președinte Traian Băsescu a făcut dezvăluiri despre viitorul politic al lui Victor Ponta și a prezentat ce anume va duce la încheierea carierei politice a premierul.

Băsescu a declarat, într-o intervenție telefonică la B1 TV, că „era necesar gestul lui Ponta”.

„Este un mare cadou pentru Romania (n.r. demisia lui Ponta). Ma bucur ca a coincis cu ziua mea. Eu nu pot sa urasc oamenii…n-am ramas cu un resentiment major fata de Ponta. Sustin ca odata cu plagiatul consolidat cu trimiterea in judecata, nu trebuia sa mai fie prim-ministrul Romaniei. Este un cadou facut Romaniei. El trebuia sa faca actiunea asta de mult”, a declarat Băsescu.

Eu nu am spus că este o varianta viabilă (n.r. numirea lui Predoiu la conducerea Guvernului). Eu am spus că există un angajament public. Daca va fi nevoit sa treaca, va decide presedintele. Eu cred ca are variante, inclusi sa-si aduca propriul Guvern”, a spus Băsescu.

Fostul președinte consideră că viitorul carierei politice a lui Victor Ponta va fi decis de modul în care social-democratul își va rezolva problemele cu justiția.

Întrebat dacă Ponta va renunța la politică, fostul președinte a spus clar: „Nu”.

„Daca merge in instanta si castiga procesul, nu cred ca se va incheia. Daca il va pierde, s-a incheiat.
Cei care fac analize de securitate stiu daca in strada se va mai iesi. Cele doua solicitari au fost acoperite. Îsi va depune mandatul Ponta si asta implica si plecarea din functie a lui Oprea”, a explicat fostul șef al statului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *