Skip to content
Politică

UPDATE Băsescu încă se războieşte cu Vadim: Şi mort îşi lasă în urmă mizeria!

UPDATE 10:12

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu încă se războieşte cu fostul senator PRM Corneliu Vadim Tudor: „Şi mort îşi lasă în urmă mizeria!”

Într-o intervenţie telefonică la B1 TV , fostul şef de stat a declarat, vineri dimineaţă, că dosarul răpirii jurnaliştilor români în Irak nu a fost închis niciodată.

„Din punctul meu de vedere, n-a fost inchis niciodata, pentru ca, atunci cand eram presedinte, nu mi s-au putut lua declaratii. E inchis pentru Vasile Blaga, care a putut da declaratii, iar decizia Judecatoriei Sectorului 5 imi da posibilitatea sa dau declaratii legate de minciunile fostului tribun Corneliu Vadim Tudor”, a afirmat Băsescu.

Întrebat dacă această speţă este o palmă pe obrazul României, politicianul a răspuns: „Categoric da”.

„Este greu de imaginat ca un sef de stat si un fost ministru de Interne sa spune si-ar fi insusit bani de pe urma rapirii unor jurnalisti. E o aberatie de tip Corneliu Vadim Tudor. Si mort isi lasa mizeria in urma! Si dupa moarte, mizeria Tribunului trebuie aruncata in public. Este incredibil sa faci asemenea acuzatii ca un sef de stat si-ar fi insusit bani din rapirea unui cetatean, oricare ar fi el. Procedura trebuia facuta, pentru ca eu nu am putut da declaratii pentru a clarifica elucubratiile lui Vadim Tudor”, a mai spus Traian Băsescu.

–––––

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu a intrat, din nou, în atenţia procurorilor. În ce dosar poate fi urmărit penal politicianul, de această dată.

Băsescu poate fi anchetat în speţa legată de răpirea jurnaliştilor români în Irak în 2005, relatează Digi 24. Dosarul a fost deschis după o plângere depusă, în 2009, de Corneliu Vadim Tudor (în acel moment vicepreşedinte al Senatului). Vadim Tudor acuza că o parte din răscumpărarea celor trei jurnalişti ar fi intrat în buzunarele mai multor persoane cu putere de decizie, printre care Traian Băsescu şi Vasile Blaga. Mai precis, ar fi vorba despre aproximativ 4 milioane de dolari, din totalul de 12 milioane de dolari, la cât se ridica recompensa. Statul român nu a recunoscut niciodată această sumă.

Decizia privind urmărirea penală a lui Băsescu a fost luată, vineri dimineaţă, de Judecătoria Sectorului 5 şi este definitivă. Hotărârea magistraţilor vine după ce aceştia au analizat solicitarea venita de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ). De două ori a fost amânată pronunţarea în această speţă, dar acum fostul preşedinte poate fi urmărit penal pentru abuz în serviciu şi conflict de interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *