Skip to content
Politică

Băsescu divulgă scenariile din interiorul PSD: Viorica Dăncilă ar putea prelua partidul

Fostul preşedinte Traian Băsescu a arătat, luni seară, că este clar că Viorica Dăncilă s-a distanţat de Liviu Dragnea, iar liderul PSD nu mai are puterea să schimbe un nou premier cum a făcut în cazurile Grindeanu şi Tudose.

Nu există dubii (că Viorica Dăncilă s-a distanţat de Liviu Dragnea – n.r.). La fel cum s-a distanţat Grindeanu, la fel cum s-a distanţat Tudose, le fel cum s-a distanţat Adrian Năstase de Ion Iliescu, la fel cum s-au distanţat diverşi. Deci scaunul ăla de la Palatul Victoria e cu putere.

Odată ajuns acolo îți schimbi valorile de subordonare. Te întrebi de ce să mă subordonez eu la ăsta care doar semnează ce a votat Camera Deputaţilor? Păi eu semnez miliarde, eu semnez ce ministru rămâne, ce ministru pleacă. Doamna Dăncilă mie îmi pare o femeie cu bun simţ în felul ei în raport cu Liviu Dragnea, cu Ştefănescu, cu Mitralieră, cu toţi ăştia care ies public cu … Ea măcar a încercat o bună colaborare cu preşedintele, a făcut un efort”, a declarat Traian Băsescu, conform b1.ro.

Mai mult, candidatul PMP în alegerile europarlamentare a arătat că premierul Dăncilă s-ar baza pe sprijinul baronilor într-o confruntare cu Dragnea şi ar putea prelua chiar şi partidul.

Eu sunt convins că acum Dragnea nu mai are putere să schimbe un premier, iar dna Dăncilă sunt convins că e gardată de baroni PSD. Eu o văd deja ca un om politic în care mulţi oameni politici puternici din PSD şi-au pus speranţe că-l va schimba pe Dragnea. Nu ştiu dacă va fi cea care va merge în locul lui Dragnea. Foarte probabil da”, a mai declarat Băsescu.

Întrebat dacă Dăncilă ar putea prelua şefia PSD şi să devină candidatul acestui partid la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu a declarat: „Nu este exclus”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *