Skip to content
Politică

Băsescu face dezvăluiri despre suspendarea din 2012. Ce roluri au jucat Antonescu, Ponta şi Voiculescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu face dezvăluiri despre suspendarea sa din anul 2012. Ce roluri au jucat Crin Antonescu, Victor Ponta şi Dan Voiculescu

Prezent, miercuri seară, la B1 TV, fostul oficial de la Cotroceni a declarat: „(Suspendarea – n.r.) a fost o nerăbdare a lui Ponta şi a lui Crin Antonescu să ia cât mai repede puterea. Pe de o parte, pe de altă parte, Antonescu a avut momente în care a fost nebun să fie preşedinte. Adică asta şi visa. Mult mai agresiv a fost Antonescu în a se stabili suspendarea mea decât Ponta. Ponta s-a lăsat cel mai greu convins”.

Întrebat ce rol a jucat Dan Voiculescu, Traian Băsescu a răspuns: A fost un catalizator”.

Totodată, Băsescu i-a făcut lui Crin Antonescu profilul psihologic, calificându-l drept “un jucător de poker”.

„Îmi dădeam seama că mai devreme sau mai târziu o astfel de acţiune va fi plătită electoral. El nu a mai apucat nici măcar electoral să o plătească. (…) La Crin Antonescu, trebuie să vă uitaţi şi la profilul lui psihologic. În primul rând, el este un jucător de poker. Tot circul cu demisiile lui a fost un poker continuu din care nu s-a mai putut opri. Şi-a anunţat demisia din fruntea Senatului. Şi-a anunţat demisia din fruntea PNL-ului. (…) A blufat de fiecare dată. Asta e una. Şi în al doilea rând, a fost exact în situaţia lui Ponta după ce a pierdut alegerile”, a detaliat Băsescu.

În plus, Traian Băsescu a vorbit despre „marea greşeală” făcută de Victor Ponta.

„După ce a pierdut alegerile prezidenţiale, Ponta a făcut marea greşeală să nu renunţe la funcţia de preşedinte PSD. E opinia mea. Şi vă pot spune că am spus-o multora în noaptea în care a pierdut alegerile. Pentru că apăruse o zaveră pe Kiseleff şi am convocat nişte instituţii şi am spus: «Ponta va avea probleme dacă nu renunţă la una din funcţii». Şi am spus: «Nu poate renunţa la cea de prim-ministru, pentru că eu niciodată nu o să îl mai numesc, deci trebuie să renunţe la funcţia de preşedinte PSD, dacă vrea să detensioneze partidul». Şi s-a dovedit că nu a fost altă soluţie decât renunţarea la această funcţie”, a punctat fostul preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *