Skip to content
Politică

Băsescu face lumină. Ce a însemnat de fapt mesajul „Îmi dau demisia în cinci minute”

Președintele Traian Băsescu a descifrat mesajul pe care l-a dat înaintea votului din Parlament din 2007 pentru demiterea sa.

Întrebat dacă s-a gândit vreodată la demisie, pe durata mandatelor sale, Băsescu a explicat că singura dată când a dat acest mesaj a fost în 2007, când a vrut să le arată parlamentarilor că nu există un candidat care să îl poată învinge în alegerile prezidențiale.

„Am folosit acest anunț al demisiei o singură dată când știam că referendumul e o catastrofă pentru cei care o fac, în 2007 când se aliaseră toate partidele și votaseră împotriva mea. Înainte de vot aveam impresia că îi puteam opri dând semnalul „în cinci minute îmi dau demisia” dacă să votează suspendarea. Asta, tradus, însemna „baieți, aveți un candidat care să mă bată în alegerile prezidențiale?” Știam că nu are nimeni un candidat care să mă poată bate. Am dat un mesaj politic dar niciodată nu mi-a dat prin cap să-mi abandonez mandatul pentru că e rușinos ca un șef de stat să își abandoneze mandatul fără motiv. Un președinte trebuie să își ducă crucea. Preșdinții, în perioade de criză economică sau de securitate cum e acum, au obligații constituționale”, a declarat Băsescu.

 

2 comentarii la “Băsescu face lumină. Ce a însemnat de fapt mesajul „Îmi dau demisia în cinci minute”

  1. Aha. Deci cand a zis ca nu stia nimic de banii luati de fra-su, asta insemna probabil ca partea lui a fost prea mica pentru a fi pomenita?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *