Băsescu face praf abrogarea articolului 276. „Voi ataca la CCR”

Președintele Traian Băsescu a decis să atace la Curtea Constituțională abrograrea articolului 276 din Codul Penal referitoare la infracțiunea privind presiuni asupra justiției.

„Rămânem tot la justiție. Articolul 276, Cod Penal: Din păcate, Parlamentul și-a menținut poziția, eu am trimis legea la Parlament, propunând să nu se abroge acest articol. Parlamentul, Guvernul de asemenea, a încuviințat abrograrea articolului. O atac la CCR. Și motivul fundamental pentru atac e legat de independența justiției.

Avem cazuri pe care le trăim cu ochii noștri. Campaniile furibunde pe care le-a dus trustul Intact împotriva procurorilor. Declarațiile dubioase ale unora din dubă. De aceea, cel puțin în acest stadiu, menținerea articolului pentru independența justiție este necesară. Atac propunerea de abrograre la CCR în speranța că voi avea câștig de cauză. Libertatea de exprimare are limitele ei până când afectează dreptul la imagine, la propria viață doar pentru că cineva are interesul să murdărească imaginea unui magistrat”, a declarat Băsescu.

Unul dintre inițiatorii abrogării articolului 276 al Codului Penal este purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu.

„Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare in curs, face declaratii publice nereale referitoare la savarsirea, de catre judecator sau de organele de urmarire penala, a unei infractiuni sau a unei abateri disciplinare grave legata de instrumentarea respectivei cauze, in scopul de a le influenta sau intimida, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda”, se arată în textul articolului 276 din Codul Penal.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: