Skip to content
Politică

Motivul pentru care Băsescu a amânat ceremonia lui Vâlcov. Probleme cu justiția?

Traian Băsescu a vorbit astăzi de la Palatul Cotroceni despre amânarea ceremoniei de învestire a lui Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget.

„E prima oară când o învestire convenită cu premierul nu se mai întâmplă. Pe data de 19.08 am primit de la premier propunerea scrisă de nominalizare a lui Vâlcov în funcția de ministru al Bugetului. Așa cum o fac de obicei, dar mai ales când sunt persoane controversate, solicit instituțiilor statului informații dacă sunt probleme cu respectivul propus.

Pe data de 20 seara a venit la Cabinet, pe 21 am avut toate informările drept pentru care pe data de 25.08, plecând de la premisa reală că toate informările pe care le-am primit cu privire la Darius Vâlcov le-a primit și primul ministru, i-am transmis o scrisoare în care făceam referire la aceste informații și îl rugam să comunice dacă își menține propunerea.

Dânsul mi-a răspuns în aceeași zi, deci tot pe 25 . A fost un răspuns evaziv, în care nu și-a asumat în mod direct menținerea propunerii.

Nu-mi dă un răspuns clar că da îmi mențin propunerea în urma informațiilor pe care le-am primit, ci face o adresă de înaintare în care-mi retrimite propunerea inițială. Am interpretat ca fiind o eschivă de a menține clar propunerea pe care a făcut-o în faza inițială”, a spus Băsescu.

 

Președintele Băsescu a spus că este vorba despre o serie de fapte pe care Vâlcov le-a făcut în perioada în care a fost primar, și încă nu se știe când și  dacă se va începe, dacă va fi sau nu cazul, unei cercetări penale.

1 comentariu la “Motivul pentru care Băsescu a amânat ceremonia lui Vâlcov. Probleme cu justiția?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *