Skip to content
Politică

Băsescu: Favorită la intrarea în turul doi este Dăncilă, care e pe trend de creştere. Dan Barna a stins lumina campaniei

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Europarlamentarul Traian Băsescu afirmă că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, care şanse din ce în ce mai mari de a intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, în timp ce şansele preşedintelui USR, Dan Barna, scad. ”Dan Barna a stins lumina campaniei”, spune Băsescu.

”Dan Barna a stins lumina campaniei. Nu are detentă, nu porneşte în creştere. Eu sper să fie în creştere Paleologu. În momentul de faţă Dăncilă, după părerea mea, a cam recuperat diferenţa între ea şi partid şi urmează să urce deasupra lui. Deci, favorită la intrarea în turul doi este Dăncilă, care e pe trend de creştere. Mai e pe trend de creştere Paleologu. Dar, în mod cert, USR-ul a pierdut bătălia candidaturii, au un candidat care e pe descreştere”, a afirmat Traian Băsescu, vineri, la B1 TV.

" "
" "

Acesta l-a ironizat pe liderul USR, Dan Barna, despre care spune că ”vorbeşte prostii de două ori pe zi”, criticând întâmplarea în care au fost implicaţi Dan Barna şi Emeric Jenei.

„Nu a avut pe niciunul care să spună «Bă, vezi că ăla e Emeric Jenei, antrenorul care a câştigat Cupa Campionilor Europeni», să întrebi dacă vrea un autograf? Păi îţi dădeam cu autograful în cap dacă eram Emeric Jenei”, a spus fostul şef al statului.

Acesta a precizat că o eventuală ratare a învestirii Guvernului Ludovic Orban înainte de alegerile prezidenţiale ar fi în defavoarea actualului şef a statului, Klaus Iohannis.

”O eventuală ratare a învestirii lui Orban săptămâna viitoare, sau când o vrea PSD-ul, că ei deţin majoritatea încă şi în Birouri şi în Comisii, dacă se prelungeşte şi doamna Dăncilă se duce la vot de la Palatul Victoria, nu ştiu, zău, ce or să spună cei care au spus «a fost tare, a dat-o jos pe Dăncilă. Nu e în stare să-şi pună guvern» (preşedintele Klaus Iohannis – n.r.)”, a mai spus Traian Băsescu.

Băsescu spune, de asemenea, că în campania electorală candidaţii la Preşedinţie trebuie ”să nu coboare în mocirla internă” şi să se axeze pe politică externă, domeniu în care rolul şefului statului este unul foarte important.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *