Skip to content
Politică

Băsescu iar deplânge sistemul pe care l-a creat: A fost o oarecare nevoie de spectacol

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu deplânge din nou sistemul pe care el însuşi l-a creat: „A fost o oarecare nevoie de spectacol”.

Invitat, duminică seară, la B1 TV, politicianul a declarat că în justiție nu s-au schimbat prea multe lucruri față de perioada în care el a fost preşedinte.

„În afară de formă (care a devenit mai agresivă, mai pe placul publicului), nu s-a schimbat nimic. Dosarele din timpul lui Morar (Daniel Morare, fost procuror-şef al DNA – n.r.) s-au finalizat acum, în ultimii doi ani, și au dus la condamnări fără discuții. Sunt nouă miniștri condamnați pe dosare făcute în timpul lui Morar. Nu mai vorbim de parlamentari și președinți de consilii județene. A fost o oarecare nevoie de spectacol. Eu am fost împotriva nevoii de spectacol și în timpul mandatului. Oamenii pot fi anchetați, judecați fără spectacol. Justiția nu poate fi un spectacol, ci este o intreprindere a decenței și a respectului total pentru lege si pentru drepturile omnului la imagine, la o anchetă corectă. Eu spun că și un ciminal are dreptul la o anchetă corectă și la o judecată corectă, cu respectarea tuturor normelor de drept care să facă diferența între statul democratic și statul abuziv”, a spus Băsescu.

1 comentariu la “Băsescu iar deplânge sistemul pe care l-a creat: A fost o oarecare nevoie de spectacol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *