Băsescu îi atacă dur tocmai pe cei care i-au finanțat campania din 2009. DOCUMENT

Traian Băsescu a lansat joi, în cadrul unei declarații de presă, o serie de atacuri extrem de dure ce i-au vizat pe rușii de la Lukoil.

Foarte recent jurnalistul B1, Cătălin Prisăcariu, a publicat pe blogul său un document care îl leagă direct pe Traian Băsescu de cei de la Lukoil, companie anchetată în aceste zile de procurori pentru evaziune fiscală și spălare de bani, cu un prejudiciu ce se ridică la suma de 230 de milioane de euro.

”Pe 19 noiembrie 2009, cu cîteva zile înainte de primul tur al prezidențialelor, Lukoil România a donat Partidului Democrat-Liberal 143.250 de lei; pe 2 octombrie 2014, cu numai o zi înainte de începerea campaniei electorale pentru prezidențiale, procurorii anunță că Lukoil este cercetată pentru evaziune fiscală și spălare de bani de 230 milioane de euro”, dezvăluie jurnalistul Cătălin Prisăcariu.

Este evident că Băsescu a uitat de donația uriașă pentru campania prezidențială din 2009, făcută de cei pe care astăzi i-a amenințat cu plecarea din România și cu naționalizarea rafinăriei Lukoil de la Ploiești.

”Ia plecați băieți, dacă nu respectați legile. Plecați, dar să nu credeți că plecați cu rafinăria!”, le-a transmis tranșant Băsescu celor de la Lukoil. 

lukoil bani basescu

Conform Monitorului oficial, Lukoil i-a finanțat campania electorală lui Traian Băsescu în 2009.

Șeful Lukoil România, Constantin Tampiza, explica pentru România Liberă, în 2009, că el nu i-a donat bani lui Traian Băsescu, ci Partidului Democrat Liberal.

“Eu nu l-am sponsorizat pe Traian Băsescu, ci am dat bani la PDL. A venit un om de la ei, de la partid, la mine şi mi-a spus că au o acţiune. Dacă banii daţi de compania noastră i-au folosit în campania electorală a lui Traian Băsescu, atunci bravo lor. Fiecare are o simpatie personală. A mea poate să fie Băsescu, poate să fie Videanu… E opţiunea mea”, explica șeful Lukoil din România, în 2009.

Legăturile indirecte ale lui Băsescu cu companiile rusești au fost intreținute și de fiica cea mare a președintelui, Ioana Băsescu. Aceasta, la cabinetul său notarial, a legalizat toate documentele necesare rușilor de la Gazprom pentru accesul pe piața românească.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: