Skip to content
Politică

Băsescu îi ia fața lui Iohannis în Europa

Noul PNL este la acest moment, din punct de vedere al mărimii sale, exponentul PPE în România. Făcând o analogie cu perioada Traian Băsescu – PDL, reprezentantul suprem al PNL la reuniunile PPE ar trebui să fie președintele României, Klaus Iohannis.

Numai că lucrurile nu stau chiar așa. În mod surprinzător, încă o dată fostul președinte Traian Băsescu reușește să le ia fața celor din PNL și lui Klaus Iohannis. De data aceasta nu în privința opoziției la PSD, ci în privința reprezentării țării noastre în familia popularilor europeni.

Potrivit România TV, la congresul PPE din această lună, Traian Băsescu ar urma să fie prezent, în vreme ce Klaus Iohannis va rata încă o întâlnire a popularilor europeni.

Vorbim de o bilă albă în dreapta lui Traian Băsescu în competiția sa cu președintele Iohannis.

De altfel, este binecunoscută relația de prietenie dintre presedintele PPE, Joseph Daul, și Traian Băsescu. Totodată, PPE este partidul care i-a stat alături lui Traian Băsescu îl ultimii ani și la cele două suspendări ale sale.

Surpriza cea mare pentru PNL ar fi dacă Traian Băsescu s-ar alege cu vreo funcție, date fiind relațiile sale cu liderii PPE. În mod ironic, Băsescu ar fi șeful, pe linie de familie europeană, al PNL-ului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *