Skip to content
Politică

Băsescu îi pune la zid pe Sava, Kovesi, Isărescu și Ponta: „Glorioșii”

În ultimul mesaj publicat pe pagina de Facebook, fostul președinte al României, Traian Băsescu lansează o întrebare cheie, luându-i la rost pe primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și fostul premier Victor Ponta.

„Ce-o fi aceea responsabilitate a funcţiei ?
L-am văzut pe “gloriosul” Primar General al Capitalei, ce-i drept interimar, care refuză să-şi asume responabilitatea funcţiei pentru redeschiderea celui mai modern stadion din România, Naţional Arena.
Am văzut un “glorios” general de pompieri acoperit de şnururi sclipitoare şi cu caschetă cu “cuc” din fir aurit în frunte ( ca să ştim în ce direcţie merge), spunîndu-ne că nu dă autorizaţie pentru funcţionarea Arenei Naţionale, fără să aibe alt argument în afară de cel al laşităţii de a se ascunde în spatele dramei de la Colectiv dar şi al refuzului de a-şi asuma responsabilitatea funcţiei, chiar dacă la copertină s-au făcut probe de rezistenţă la foc .
Am văzut-o pe doamna Koveşi făcînd politică mai ceva ca doctor Ponta, vorbind la bilanţul DNA despre sute de kilometri de autostrazi, indemnizaţii pentru copii, pensii pentru vîrstnici şi spitale noi, în baza unor evaluări umflate, ca şi cum substituia tot Parlamentul în an electoral, dovedind “calităţi” politice nebănuite la datele cînd am tot numit-o în funcţii importante. Dar n-am văzut-o pe ”glorioasa” doamnă Koveşi asumîndu-şi responsabilitatea funţiei pentru faptul că în cele două mandate de Procuror General, instituţia pe care a condus-o a tergiversat şi nu a soluţionat Dosarul Revoluţiei .
L-am văzut frecvent pe “gloriosul” nostru Guvernator al BNR, domnul Isărescu, dînd lecţii despre politicile de prudenţialitate bancară şi politicile monetare, dar niciodată asumîndu-şi o urmă de responsabilitate a funcţiei pentru drama celor care au contractat credite care acum au ajuns imposibil de plătit. Oamenii au devenit mai săraci decît atunci cînd, cu speranţă, au contractat creditul, dar responsabili sunt doar ei.
L-am văzut pe “gloriosul” doctor V.V.Ponta, asumîndu-şi iluzorii succese economice, dar nu l-am văzut asumîndu-şi, măcar parţial, responsabilitatea că România nu a reuşit să cheltuiască şi a pierdut 7 miliarde de Euro bani nerambursabili, puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană.
Oare cum o fi să ai funcţie mare, bine plătită, dar să nu-ţi asumi responsabilitatea funcţiei ?
PS – aceste rînduri mi-au fost inspirate de modul curajos şi cinstit în care proprietarul făbricuţei de lactate Brădet şi-a asumat public responsabilitatea contaminării cu E.coli a bebeluşilor, în condiţiile în care la această oră nu este clară vina producătorului de lactate (părinţii prea multor bebeluşi infectaţi cu bacteria E.coli declară public, că nu au cumpărat produse lactate Brădet)”, a scris Traian Băsescu pe pagina de Facebook.

1 comentariu la “Băsescu îi pune la zid pe Sava, Kovesi, Isărescu și Ponta: „Glorioșii”

  1. In tot timpul asta, inclusiv cand se construia Arena Nationala, dar si cand facea Kovesi toate astea manata de tine de la spate, tu ai fost PRESEDINTE, penalule !!! Deci, cum e cu asumarea ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *