PSnews

Ultima Oră

Băsescu ii taie aripile lui Dragnea: Nu ai nicio șansă!

aktual.24

Prezent în emisiunea lui Silviu Mănăstire la postul B1Tv, fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-a temperat elanul de lider absolut lui Liviu Dragnea, anunțându-l că nu are șanse să îl schimbe pe Sorin Grindeanu din funcția de premier.

În opinia fostului șef de stat, Dragnea nu se bucură de prea mare popularitate în rândul parlamentarilor social-democrați și aliaților din arcul guvernamental, o schimbare a guvernului fiind exclusă în acest moment.

„Dragnea nu poate să-l schimbe pe Grindeanu acum nici dacă ar vrea. Nu are suținerea politică necesară”, a precizat Train Băsescu în emisiune, citat de evz.ro.

Tensiunile existente între președintele PSD Liviu Dragnea și personajul instalat de acesta în fruntea guvernului, Sorin Grindeanu, au ajuns să creeze falii adânci în gruparea monolit de stânga, în acest moment conturându-se mai multe tabere care își dispuă supremația în partid.

Pe lângă facțiunile Dragnea și Grindeanu, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, își conturează o tabără proprie de susținători, mizând pe vizibilitatea asigurată de funcția sa pentru a intra într-o viitoare luptă acerbă pentru șefia partidului.

Dezamăgiții reprezintă și ei o problemă pentru PSD, o eventuală grupare politică dezvoltată în jurul lui Daniel Constantin și asociată cu numele fostului premier Victor Ponta putând subția numărul aleșilor PSD din Legislativ.

Cu toate acestea, Băsescu este de părere că Grindeanu nu țintește în acest moment funcția de președinte PSD, dar vizează o mai mare libertate în actul de guvernare. „ I-a spus lui Dragnea că el este cel care este ocupă funcția de premier și căruia constituția i-a dat responsabilități și putere”, a mai spus fostul președinte.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi