Skip to content
Politică

Băsescu îi trage de mânecă pe Iohannis şi Cioloş: „Este COD ROŞU în sănătate!”

Fostul preşedinte al României Traian Băsescu îi trage de mânecă pe actualul şef de stat Klaus Iohannis, precum şi pe prim-ministrul Dacian Cioloş.

Într-un status publicat, vineri, pe Facebook, şeful PMP susţine că „este cod roşu în sănătate”, solicitându-le lui Iohannis şi Cioloş să citească OUG nr. 21/ 2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

„COD ROŞU în sănătate.

Cu privire la informaţia dată de Ministerul Sănătăţii că 51 de spitale, reprezentând circa 20% din spitalele din România, sunt infectate (să dea Dumnezeu să nu fie mai multe), cred că domnii Iohannis şi Cioloş trebuie să citească OUG nr. 21/ 2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă.

În acest sens, redau punctul A de la articolul 2 al OUG, “situaţie de urgenţă – evenimente excepţionale, cu caracter non militar, care ameninţă viaţa sau sănătatea persoanei, mediul înconjurător, valorile material şi culturale, iar pentru restabilirea stării de normalitate sunt necesare adoptarea de măsuri şi acţiuni urgente, alocarea de resurse specializate şi managementul unitar al forţelor şi mijloacelor implicate” şi punctul D, din acelaşi OUG nr 21/2014, “starea potenţial generatoare de situaţii de urgenţă – complex de factori de risc care, prin evoluţia lor necontrolată şi iminenţa ameninţării, ar putea aduce atingere vieţii şi sănătăţii populaţiei, valorilor materiale şi culturale importante şi factorilor de mediu”.

Eventual, citiţi şi raportul Comisiei Prezidenţiale pentru Sănătate, condusă de dl profesor doctor Cristian Vlădescu, din 2008.

Domnilor Iohannis şi Cioloş, este COD ROŞU în sănătate”, scrie Traian Băsescu.

2 comentarii la “Băsescu îi trage de mânecă pe Iohannis şi Cioloş: „Este COD ROŞU în sănătate!”

  1. Sigur, Traian Basescu a fost parasutat acum de pe luna. El nu a fost presedinte zece ani. El „ii trage de maneca” pe altii, nu are nici o legatura cu ce s-a intamplat in cei zece ani de mandat. Cod rosu in sanatate era si in timpul mandatelor lui, poate este amabil sa ne spuna ce a facut.

  2. Are dreptate.De ce Ciolos a permis ca guvernarea Ponta si Boc sa achizitioneze produsul inzecit si apoi diluat.?Asta om adevarat un jeg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *