Skip to content
Politică

Băsescu îi urechează pe Dragnea și pe Tăriceanu: „Pun justiția sub controlul lor personal și al partidelor lor”

Fostul președinte Traian Băsescu spune că Tudorel Toader, Dragnea şi Tăriceanu pun sub control justiția în folosul lor personal şi al partidelor lor, prin ordonanţe de urgenţă, iar statul de drept este în pericol major.

Într-un mesaj postat vineri pe Facebook, fostul șef al statului afirmă că orice om normal cu respect pentru statul de drept ar spune că prioritatea pentru Ministrul Justiţiei şi majoritatea PSD-ALDE în justiţie este corectarea celor peste 100 articole constatate de către CCR a fi neconstituţionale din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală. În realitate, Tudorel Toader, Dragnea şi Tăriceanu, în loc să facă o prioritate din corectatea neconstituţionalităţilor din cele două coduri în folosul consolidării statului de drept şi al justiţiabililor, se ocupă de punerea sub control a justiţiei în folosul lor personal şi al partidelor lor, prin ordonanţe de urgenţă, spune Băsescu, potrivit Hotnews.

El vorbește despre sloganul din 2012 al USL, format din PSD şi PNL conduse la acea vreme de Victor Ponta şi Crin Antonescu – „Nu avem toată puterea până nu avem justiţia” și afirmă că PSD şi ALDE şi-au atins obiectivul, dar avându-i în frunte pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

„Vă aduceţi aminte sloganul din 2012 al USL, format din PSD şi PNL, conduse la acea vreme de Victor Ponta şi Crin Antonescu? <<Nu avem toată puterea până nu avem justiţia>>. După ultimele ordonanţe de urgenţă ale lui Tudorel Toader se pare că PSD şi ALDE şi-au atins obiectivul, dar avându-i în frunte pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu. Socialişti şi liberali uniţi în gânduri şi simţiri au acum toată puterea. Statul de drept este în pericol major!”, adaugă fostul președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *