Skip to content
Politică

Băsescu îl blochează pe Hunor în Guvern

 Kelemen Hunor a declarat că se află încă în Guvern pentru că președintele Traian Băsescu nu i-a semnat, până în acest moment, demisia.

„Este la el (la președintele Traian Băsescu-n.r.) demisia mea, nu am retras această demisie, nu l-am sunat pe domnul președinte să semneze sau să nu semneze acest decret. Deci, din acest punct de vedere, lucrurile sunt foarte clare. Dacă astăzi semnează sau mâine, eu am plecat din Guvern”, a susținut Kelemen Hunor, la încheierea unei dezbateri organizate de UDMR, în contextul alegerilor prezidențiale, potrivit Agerpres.

Liderul UDMR a recizat că, în cazul în care președintele va semna demisia sa, atunci interimatul de la Ministerul Culturii va fi preluat de către un alt membru al Guvernului, pentru maximum 45 de zile.

Reamintim că, în data de 11 iulie, la Cluj-Napoca, la finalul unei reuniuni a Consiliului Permanent al UDMR, liderul formaținii politice, Kelemen Hunor, și-a anunțat demisia din funcțiile deținute în Guvern, de ministru al Culturii și vicepremier.

Ulterior, la 1 august, Kelemen Hunor a explicat că și-a depus demisia încă de pe 28 iulie și că nu părăsește Executivul din vina prim-ministrului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *