Skip to content
Politică

Băsescu îl distruge pe Dragnea: Un neisprăvit a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie!

nasul.tv

Fostul președinte al României Traian Băsescu îl distruge pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pe care îl acuză că, prin zorul de a muta ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim „a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie”.

Ideea a fost exprimată vineri după-amiază, într-o postare pe Facebook, în care șeful PMP subliniază că o astfel de mutare „creşte riscul terorist pe teritoriul României” și „răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul”.

Iată mesajul integral al senatorului PMP:

„Ambasada României mutată de la Tel Aviv la Ierusalim?
Un neisprăvit din Teleorman a făcut praf şi pulbere 60 de ani de diplomaţie consistentă şi inteligentă în Orientul Apropiat, în relaţiile cu Israelul şi cu ţările arabe.
Cu siguranţă, Dragnea nu are cum să înţeleagă implicaţia declaraţiilor lui. Dragnea a fost mânat pur şi simplu de propriile interese, lovind crunt în interesele pe termen lung ale României. Biata Dăncilă este pur şi simplu în postura “ marionetei nevinovate”,dar cu putere, iar Meleşcanu este în situaţia ticălosului care îşi pune piciorul în ghips crezând că scapă de responsabilitate.
Decizia mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim este una cu efecte capitale în politica externă a României. Printre multe altele, odată cu declaraţia lui Dragnea, România a pierdut statutul de “honest peace broker” (broker de pace onest) atât pentru Israel cât şi pentru toată Lumea Arabă, a călcat în picioare dreptul international, se leapădă de poziţia Uniunii Europene, creşte riscul terorist pe teritoriul României, răstoarnă încrederea pe care în mod egal o aveau în România şi ţările arabe şi Israelul. Nu mai vorbim de interesele pentru dezvoltarea relaţiilor economice cu ţările arabe.
Mă întreb care din atribuţiunile preşedintelui Camerei Deputaţilor îl îndreptăţesc pe acesta la o astfel de decizie ?
Preşedintele Iohannis are obligaţia să acţioneze şi imediat şi ferm.
PS – pentru amatorii de speculaţii: sunt un admirator al poporului evreu şi a istoriei lui zbuciumate şi un susţinător fără rezerve a unei soluţii de pace în Orientul Apropiat
”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *