Skip to content
Politică

Băsescu îl face țăndări pe Orban după plângerea penală: Mintea rătăcită a bietului Sică Mandolină

evz.ro

Liderul Partidului Mișcarea Populară (PMP), Traian Băsescu, îl face țăndări pe omologul din Partidul Național Liberal (PNL), Ludovic Orban, după plângerea penală formulată de către acesta împotriva prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Într-un status publicat vineri pe Facebook, fostul președinte al României susține că premierul nu a comis un act de înaltă trădare când nu s-a consultat cu actualul șef al statului, Klaus Iohannis, în problema ambasadei României din Israel.

Mai mult: Băsescu susține că Orban riscă să provoace un „dezastru diplomatic” prin tratarea subiectului Israel prin prisma unei presupuse înalte trădări.

Iată mesajul integral al lui Traian Băsescu:

„Sică, ce-o fi în capul tău?
Animat de gânduri de mărire bazată pe slugărnicie faţă de Preşedintelui Iohannis, Sică Mandolină a decis să facă o plângere penală premierului Viorica Vasilica Dăncilă – altă slugă incompetentă şi agramată – pentru înaltă trădare, urmare a vizitei Docilei în Israel.
Oricât de mult m-aş strădui, nu reuşesc să apropii această vizită de ideea de înaltă trădare. Cu certitudine însă a fost un act de sfidare a Preşedintelui României, de încălcare a procedurilor interne în luarea deciziilor de politică externă importante şi nu în ultimul rând, de nesimţire a tandemului Docila – Daddy în relaţia cu Preşedintele României. Cu alte cuvinte o încălcare a principiului colaborării loiale între instituţii, dar, nimic penal.
Ludovic Orban, tu pricepi care sunt efectele internaţionale pentru PNL, când în calitatea ta de preşedinte al partidului acuzi de înaltă trădare Premierul şi Preşedintele Camerei Deputaţilor pentru că s-au întâlnit cu Preşedintele şi Premierul Statului Israel, indiferent ce subiecte de interes bilateral au discutat ?
Dacă în prostia ta nu pricepi, îţi spun eu, Sică : DEZASTRU DIPLOMATIC
Sunt convins că nici DIICOT şi nici Preşedintele Iohannis nu vor intra în acest joc imaginat de mintea rătăcită a bietului Sică Mandolină.
Altfel, Preşedintele României are toată libertatea să ceară demisia Docilei de trei ori pe zi. Poate până la urmă „distinsa” va prcepe că are pălăria căzută pe ochi
”.

1 comentariu la “Băsescu îl face țăndări pe Orban după plângerea penală: Mintea rătăcită a bietului Sică Mandolină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *