Skip to content
Politică

Băsescu îl ia peste picior pe Ponta pentru prezența acestuia la Baku și explică semnificația gestului făcut de premier

Prezența lui Victor Ponta la festivitatea de deschiderea a Jocurilor Europene, de la Baku,  alături de președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, este aspru criticată de către Traian Băsescu.

În viziunea fostului șef de la Cotroceni, decizia lui Ponta de a participa la acest eveniment arată că premierul ”nu mai ştie cum să rânjească şi cui.”

„Relaţia cu Federaţia Rusă este un gest de ambiguitate în politica noastră externă. Chiar gestul de a fi la Baku alături de premieri şi preşedinţi din Asia centrală, în condiţiile în care niciun premier din UE n-a fost şi niciun preşedinte european n-a fost acolo, arată că Victor Ponta nu mai ştie cum să rânjească şi cui”, a spus Traian Băsescu la o întrunire regională a PMP desfăşurată la Iaşi, informează b1.ro.

Fostul președinte a mai remarcat că în ultima jumătate de an România nu mai ştie în ce direcţie să se îndrepte în ceea ce priveşte politica externă, subliniind că țara nostră ar trebui să aibă ”opțiuni fără dubii”.

„De şase luni parcă nu ştim în ce direcţie s-o luăm. Parcă am vrea puţin şi cu America, parcă am vrea puţin şi cu Germania, ceva mai mult cu China şi, dacă se poate, şi cu Rusia.
Dimensiunile României nu-i permit astfel de jocuri. Nici capacitatea economică sau capacitatea militară. România trebuie să aibă opţiuni fără dubii. Or ambiguitatea care împinge în politica externă este o mare greşeală. Ani de zile se munceşte la credibilizarea unei abordări, dar încrederea se pierde în câteva zile”, a declarat Băsescu.

1 comentariu la “Băsescu îl ia peste picior pe Ponta pentru prezența acestuia la Baku și explică semnificația gestului făcut de premier

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *