Skip to content
Politică

Băsescu îl ia peste picior pe Ponta: ”Teribil de caraghios”. Mesaj SURPRIZĂ despre activitatea intensă a DNA

Aflat la Timișoara, la o întâlnire a PMP, Traian Băsescu l-a luat peste picior pe premierul Victor Ponta, după ce acesta din urmă a lansat o serie de atacuri dure la adresa fostului Președinte.

 El a ținut să clarifice în fața audienței numeroase ce înseamnă în concret ”regimul negru” la care face referire Victor Ponta când vorbește despre cei 10 ani în care Băsescu a condus țara.

" "

”Sunt decis să îmi apăr mandatul fără să angajez partidul”, a punctat Băsescu, la începutul discursului.

Aș vrea să clarific ceea ce s-a vrut un atac din partea plagiatorului Victor Viorel Ponta. Din 10 ani, prim ministru Călin Popescu Tăriceanu, actualul aliat al lui Ponta, 2 ani și 8 luni premier a fost Victor Viorel Ponta. Au rămas 3 ani și 4 luni pentru guvernul Boc, din care, un an, Victor Viorel Ponta a fost membru în guvernul PDL – PSD. Mai rămân 2 ani și jumătate de ”regim”, dacă socotim bine. Și asta poate explica poate bătălia cumplită  pe care am avut-o cu un Parlament care mi-a fost tot timpul ostil, pentru că începuse să funcționeze justiția. Despre ce regim vrea să vorbească Victor Viorel Ponta? Trebuie să fii teribil de caraghios să crezi că toți românii sunt ca tine, mincinoși”, i-a transmis Băsescu, de pe scena Sălii Capitol din Timișoara, informează b1.ro.

Fostul șef al statului a ținut să precizeze că se mândrește cu faptul că politicienii tremură de teama procurorilor, acesta lucru fiind unul pe care îl consideră sănătos.

”Poate îl deranjează că s-au predat cele 3 milioane de dosare ale românilor făcute de fosta securitate. Poate că pe Victor Viorel Ponta îl deranjează că în timpul mandatului meu s-a câștigat procesul de la Haga, iar România are o suparafață teritorială mai mare în Marea Negră, acolo unde s-au găsit gaze, ceea ce însemană independență energetică. Pentru mine e un element de mândrie. Poate că pe Victor Viorel Ponta îl deranjează că am primit o țară în care justiția era la cheremul politicienilor și am lăsat o țară unde politicienii sunt la cheremul justiției. Eu sunt convins că mi-am făcut datoria. Repet, fără a spune că avem o justiție perfectă. (…) Dar e mai bine  să tremure politicienii de teama procurorilor, e mai sănătos pentru țară, iar asta nu-i place lui Victor Viorel Ponta. Pentru mine e un element cu care mă mândresc. (…)

Poate lui Victor Viorel Ponta nu-i place că s-a liberalizat în mandatul meu piața forței de muncă.  A fost un act politic extrem de dificil, în urma căruia știam că ne vom îndepărta liderii sindicali, dar știam că îi e necesar României pentru a nu oica în păcatul șomajului cu  două cifre. În 2004 am preluat o țară cu o inflație d epeste 11%, iar în 2014 am  predate o țară cu o infație de  mandatul 1 ,07%. Altă țară, ală economie. PIB-ul a fost în 2004, când am preluat mandatul, 61,4 miliarde de euro, iar în 2014 crescuse la 150,2 miliarde. Poate asta nu-i place lui Victor Viorel Ponta, că economia românească a crescut de două ori și jumătate.”, a mai precizat Traian Băsescu, sâmbătă la Timișoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *