Skip to content
Politică

Băsescu îl pune la zid pe Iohannis: „Păcat că nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte”

În ultimul mesaj publicat pe pagina de Facebook, fostul președinte Traian Băsescu îl pune la zid pe șeful statului, Klaus Iohannis.

Reacția lui Băsescu vine în urma declarațiilor controversate pe care le-a făcut șeful statului în contextul scandalului monstru iscat între Antene și ANAF.

„Era nevoie de Preşedinte!
Săptămîna trecută a fost confirmarea a ceea ce spuneam la sfîrşitul mandatului : Evoluţiile pozitive din ultimii 10 ani în privinţa consolidării statului de drept nu sunt ireversibile.
Să recapitulăm ziua de miercuri 17 februarie 2016:
1.Preşedintele Senatului pune în discuţie, în plen, aplicarea unei hotărîri definitive a justiţiei şi o întreagă galerie de senatori condamnă fără scrupule ANAF şi guvernul pentru îndrăzneala de a declanşa procedura de punere în aplicare a hotărîrii definitive;
2.La Camera Deputaţilor, la votul despre arestarea unui parlamentar acuzat printre altele de influenţarea martorilor într-o anchetă penală, dispare majoritatea PSD+PNL (în frunte cu doamna Gorghiu) din sala de plen şi votul nu poate fi dat. Asta nu este apărarea drepturilor omului, ci a infractorului.
3.Avocatul Poporului se autosesizează şi declanşează o anchetă privind îndrăzneala ANAF de a aplica legea;
4.Preşedintele României consideră punerea în aplicare a hotărîrii judecătoreşti ca fiind “banale motive administrative”.
Cele de mai sus s-au petrecut sub minciuna asumată de toţi a apărării dreptului la liberă exprimare, drept pe care nimeni nu l-a pus sub semnul întrebării, şi în favoarea unuia care a furat 60 milioane euro, fapt pentru care a fost condamnat la 10 ani de închisoare.
În toată această desfăşurare de forţe politice înpotriva statului de drept, era nevoie de un Preşedinte al României care să apere statul. Păcat că pe Iohannis nu l-au ţinut brăcinarele să fie Preşedinte.
Atenţie, statul de drept nu este un bun cîştigat”, a scris Traian Băsescu pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *