Skip to content
Politică

Băsescu îl taxează pe Iohannis: S-a transformat în slugă a turnătorului Voiculescu

Traian Băsescu l-a criticat dur pe preşedintele Klaus Iohannis, după poziţia pe care șeful statului a avut-o pe subiectul executării silite a trustului Intact. Băsescu a comentat afirmaţia lui Klaus Iohannis, potrivit căreia evacuarea Antenei 3 şi a altor patru posturi de televiziune de către ANAF este o măsură „heirupistă, „nepotrivită” şi „discutabilă”, calificând atitudinea lui Iohannis drept „josnică”, în condițiile în care pune sub semnul întrebării hotărârea judecătorească definitivă privind executarea silită a sediilor Antena Group.

„Ce s-a întâmplat în viaţa politică în ultimele 48 de ore arată că suntem departe de a fi un stat de drept. Atât timp cât numărul 1 şi numărul 2 în stat consideră că o hotărâre judecătorească definitivă este de discutat, este extrem de grav… Între preşedinte şi Dumnezeu este doar hotărârea judecătorească definitivă, aceasta nu poate fi discutată. Am un sentiment de revoltă despre ce acţiuni au întreprins primii oameni în stat. Mă şocheză pur şi simplu”, a declarat Traian Băsescu, potrivit romaniatv.net.

„Dacă la nivelul numărului 1 si 2 în stat se pune la îndoială hotărârea judecătorească definitivă, aş intra in zona speculaţiilor, să spun că există o legătură, dar ce am văzut ieri… Iohannis s-a dus direct la grupul în care ştia că este Antena 3 să dea răspuns strict la intrebarea jurnalistului de la Antena 3. A fost o luare de poziţie premeditată. Mi se pare josnic pentru un preşedinte. Obligaţia lui Iohannis era să rămâna prin pozitia lui şef al statului şi nu o slugă a turnătorului Voiculescu, a lui Gâdea sau a lui Badea”, a mai spus Băsescu.

Fostul preşedinte consideră că, prin ceea ce a făcut, Klaus Iohannis „sabotează” statul de drept. „Decredibilizarea justiţiei foloseşte mafiei. Cei care cred că hotărârile judecătoreşti definitive nu sunt obligatorii sunt acei oameni care sabotează statul. Iohannis a fost un sabotor al statului de drept. Personal sunt revoltat şi nu aş vrea ca statul român să o ia înapoi spre 2004 când judecătorii şi procurorii erau nişte supuşi ai politicului”, a concluzionat Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *