Skip to content
Politică

Băsescu a promulgat reducerea CAS. Ioana Petrescu, luată în vizor

Președintele Traian Băsescu a pus capăt unui război îndelugat. În declarația de presă susținută de la Cotroceni, președintele Traian Băsescu a afirmat că a promulgat legea privind reducerea CAS.

„Un singur subiect pentru această declarație. Legea pe reducerea CAS. Mi se pare cel mai important subiect, nu numai al zilei, dar un subiect care după ce va deveni realitate va avea un impact foarte mare pe viața românilor în mod deosebit în anul 2015. Aș începe cu sfârșitul. Am promulgat legea reducerii CAS-ului cu cinci la sută. Nu pot să o promulg fără explicații. Am semnat decretul de promulgare iar acum am obligația să dau unele explicații.

După cum știți, am întors această lege la Parlament, considerând că deși este bună, nu este sustenabilă în condițiile actuale și în condițiile anului 2015. Rezultatul retrimiterii la Parlament a fost un vot aproape unanim cu doar declarații ale PMP-ului că nu este sustenabilă în rest, atât puterea PSD-UNPR-PC, cât și Alianța Creștin-Liberală, PNL și PDL, au votat și a doua oară această lege.

Vă aduceți aminte că am precizat, legea e extrem de simplă și nu pune nici o problemă de neconstituționalitat,e nu m-aș hazarda să trimit la CCR o lege care are patru articole știu că e constituțională, m-aș pune într-o situație penibilă să mi spună Curtea că legea e constituțională, deci am promulgat. Asta înseamnă Guvernul nu va avea probleme anul acesta să acopere deficitul de la fondul de pensii”, a declarat președintele.

Președintele a mai adăugat că vor fi probeleme în 2015.

 

1 comentariu la “Băsescu a promulgat reducerea CAS. Ioana Petrescu, luată în vizor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *