Skip to content
Politică

Băsescu, încolțit: PICCJ vrea să-i verifice averea. Fals în declarații în dosarul Cășuneanu SURSE

aghiuta.com

Fostul președinte al României Traian Băsescu se vede încolțit: Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PICCJ) vrea să-i verifice averea. Citiți maia jos despre ce fals în declarații ar fi vorba în dosarul Cășuneanu.

Astfel, ar fi fost clasate acuzaţiile de spălare de bani aduse lui Traian Băsescu în legătură cu încheierea mai multor contracte de vânzare-cumpărare a unor imobile (așa-numitul „Dosar al terenului de la Costel Cășuneanu”), cauza fiind disjunsă pentru fals în declaraţii. Procurorii PICCJ au cerut Agenției Naționale de Integritate (ANI) să facă verificări.

Surse oficiale au declarat pentru Mediafax că speța a fost clasată deoarece nu s-au găsit probe potrivit cărora liderul PMP, Traian Băsescu, ar fi obţinut sume de bani ca rezultat al unor infracţiuni.

Pe de altă parte, anchetatorii au disjuns dosarul pentru fals în declaraţii, în cauză fiind sesizată ANI, având în vedere că sumele menţionate în dosar nu apar în declaraţiile de avere ale fostului preşedinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *