Skip to content
Politică

Băsescu îndeamnă la proteste împotriva lui Ponta. Ce predici le-a ținut tinerilor din PMP

 Traian Băsescu a fost astăzi prezent la Constanța, la școala politică organizată de cei de la PMP, ocazie cu care a vorbit despre locurile de muncă pentru tineri în România.

Totuși, imediat cum a luat cuvânt, președintele Traian Băsescu a făcut o remarcă extrem de interesantă , care îl plasează practic într-o poziție de șef peste partidele politice din România care sunt membre al Partidului Popular European (PPE)- PDL, PNL, UDMR, PMP, PNTCD.

”Ați intrat și voi (n.r.: referindu-se la PMP) în lumea bună.  PPE a câștigat în ultimii 20 de ani. O să vedem dacă putem face acest lucru și în România și anume partidele ce fac parte din PPE să fie mereu câștigătoare”, precizat șeful statutului.

Cu privire la subiectul locurilor de muncă pentru tineri, Traian Băsescu a explicat că ”România are 106 milioane de euro pentru dezvoltarea de locuri de muncă pentru tinerii din România, în perioada 2014-2015. Guvernul nu a cheltuit niciun ban din această sumă. La 31 decembrie, acești bani se realocă altor țări care au reușit să cheltuiască aceste fonduri.”

”Eu, dacă aș fi în locul vostru, aș face zilnic proteste la guvern. Banii se realocă altor țări dacă nu sunt cheltuiți, îi pierdem”, le-a transmis Băsescu celor prezenți la Constanța.

”Reflexul românilor de a-și cumpăra casă le diminuează mobilitatea pe piața forței de muncă.  Nu vreau să vă educația în spiritul ”vreau casă”, ci în acela al ”vreau loc de muncă și salariu” și apoi să vrei casă. La tinerețe trebuie să fiți mobili. Fiți pragmatici, nu sentimentali. Noi am rămas de la comuniști cu chestiunea ”să am casă”. Dacă vrei o viață bună și mobilitatea de a munci este importantă”, a  mai fost unul din învățămintele lui Traian Băsescu către tinerii din PMP.

3 comentarii la “Băsescu îndeamnă la proteste împotriva lui Ponta. Ce predici le-a ținut tinerilor din PMP

  1. Politica buna din PPE– a dus economiile statelor in criza–drept dovada si disensiunile aparute deja intre JUNCKER si MIRKEL pe numirea lui MOSKOVICHI—Indemnul la proteste impotriva guvernului—arata disperarea omului abandonat de TOTI .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *