Skip to content
Politică

Băsescu, îngerul păzitor al penalilor. Operațiunea ”Salvați-o pe Udrea!” EXCLUSIV

Cotidianul

Țara noastră se află cu certitudine înaintea unui test vital pentru democrație: testul de maturitate politică.

Comisia juridică din Senat a votat, miercuri, grațierea faptelor de corupție, respectiv luarea și darea de mită, traficul și cumpărarea de influență, adoptând propunerile formulate de Șerban Nicolae, Traian Băsescu și Liviu Brăiloiu la proiectul legii grațierii al Guvernului. Au fost 5 voturi (PSD) și trei împotrivă (PNL, USR si UDMR), în timp ce doi membri PNL au lipsit de la ședință.

Citiți și Un nume IMPORTANT din vârful PNL a permis amendamentul pentru grațierea corupților EXCLUSIV

Însă, în cursul zilei de joi votul s-a reluat, amendamentul a fost oprit, iar Băsescu a fost lăsat în offside de tovarășii de la PSD și ALDE.

Citiți și Răsturnare de situație. Faptele de corupție NU se mai grațiază
Așa cum am precizat, principalul susţinător al amendamentelor privind graţierea faptelor de corupţie a fost nimeni altul decât președintele PMP, Traian Băsescu, politician care nu demult se dădea drept un apărător al Justiției, ”un om cu frică de Dumnezeu”, cum s-ar spune în vorba românească.

Astfel, după ce a pozat ani la rândul în protectorul luptei anticorupţie şi a jucat rolul mare de apărător al Justiţiei, Traian Băsescu  și-a schimbat brusc opiniile, devenind peste noapte portavocea penalilor.

”Îngerul salvator intră în acțiune!”

Întrebarea care se află pe buzele tuturor este: Ce l-a determinat pe ”apărătorul Justiției” să își schimbe radical poziția?

Răspunsul: ELENA UDREA! Este evident că argumentele lui Traian Băsescu în favoarea grațierii faptelor de corupție s-au intețit după ce fostul ministru Elena Udrea a fost condamnat în dosarul  ”Gala Bute”. Cum s-ar spune ”Totul pân` la Udrea!”

Amintim că Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a pronunțat o pedeapsă de 6 ani de închisoare cu executare pentru fostul deputat PDL / PMP  Elena Udrea în legătură cu acuzația de abuz în serviciu și 4 ani pentru luare de mită, pedeapsa finală referindu-se la 6 ani de închisoare cu executare.

Deși s-a știut dintotdeauna că Băsescu este ”tătucul” Elenei Udrea, de data aceasta ”îngerul păzitor al blondinei” a mers, inevitabil, prea departe, intrând într-o zonă minată: graţierea faptelor de corupţie. Astfel, Traian Băsescu și-a folosit tot arsenalul din dotare pentru a o salva pe Udrea, făcând praf și pulbere în jurul său.

O să vi se pară ciudat dar da, vorbim despre același Băsescu care în campania pentru Primăria Capitalei din 2004 venea cu sloganul „Arde-i pe corupți!”, iar la prezidențialele din același an îi trimitea la „țepe în Piața Victoriei”.

”Arde-i pe corupți!” sau ”Cum ardem democrația”

Cu acest slogan, Partidul Democrat şi liderul său absolut, Traian Băsescu, se poziţionau pe scena politică românească, în anul de graţie 2004, ca „partid al îngerilor”, al celor nepătaţi şi „trimişi” să ne izbăvească de corupţia atotputernicului Adrian Năstase şi acoliţilor săi.

Vă amintiți cu siguranță și declarațiile lui Băsescu, acelasi care in urma cu 13 ani se suise pe cal alb pentru a conduce ofensiva împotriva fraudei electorale sub sloganul „Nu pot ei fura cât puteți voi vota”.

Este clar că de fapt, PDL şi Traian Băsescu s-au folosit ipocrit de lupta anticorupţie, transformând-o în propagandă politică. Nu poţi să te plângi acum că „puterea e mâna celui care are cătuşele” şi că la Înalta Curte „s-au dat sentinţe sub şantajul instituţiilor de forţă”, când ai profitat din plin de discursul anti-corupţie în acelaşi timp în care ai închis ochii în timp ce alții furau și traficau influenţă, iar tu însuți arătai pixelul albastru.

Pe de altă parte, dacă nici ea, Elena Udrea – colecționara a genți de mii de euro – n-a fost putred de coruptă, atunci poți să spui cu mâna pe inimă că în România n-a existat niciodată corupție.

1 comentariu la “Băsescu, îngerul păzitor al penalilor. Operațiunea ”Salvați-o pe Udrea!” EXCLUSIV

  1. basescu nu cumva se salveaza pe el?
    udrea sa stea locului -sa nu se trezeasca cu vreun ..adaos//
    nu poseteke au infundat-o-nicidecum!banii ascunsi de ochii securistilor si nu numai//

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *