Skip to content
Politică

Băsescu, interogat de Ciutacu privind informările SRI: Ce garanție am eu sau orice cetățean al țării…

Într-o intervenție telefonică duminică seara, jurnalistul Victor Ciutacu i-a adresat fostului președinte al României, Traian Băsescu, prezent la o emisiune la România Tv, o serie de întrebări.

Printre acestea și referitor la informările SRI în contextul recentului scandal al dezinfectanților, dar și cu privire la declarațiile fostului premier Victor Ponta, care a spus în repetate rânduri că oamenii apropiați în timpul celor 10 ani de mandat l-ar fi vandut apoi.

Ciutacu exemplifică prin prezentarea cazului ANRP : „Ponta cu mici amendamente, și aici mă refer la Horia Georgescu , Alina Bica si Elena Udrea, a avut dreptate : Toti v-au vandut. Vad ca Iohannis face o altfel de politica cu oameni care au lucrat si cu dvs.

Vreau sa corectez un lucru, eu nu am doar reprosuri cu ANRP-ul, unde i-a informat pe ei Elena Udrea. Deci nu ei au informat un sef de stat, ci primele informații au venit de la Elena Udrea ca sunt nereguli la ANRP. Cu sistemul sanitar au fost, are dreptate SRI-ul, s-au trimis foarte multe informari, in niciun caz insa despre Hexi Pharma si in niciun caz catre presedinte. Daca este adevarat ca asa s-a intamplat, nu am avut astfel de informatii.

Au fost informari si despre cardul de sanatate, si despre reteta electronica, foarte multe inforamari, dar in mod categoric nu despre Hexi Pharma.

Nu am primit astfel de informatii. Eu. Poate au trimis altor structuri”, a explicat Băsescu.

Astfel, după ce Traian Băsescu a negat că ar fi primit vreo informare de la SRI referitor la Hexi Pharma, Victor Ciutacu l-a întrebat ce garanție poate avea un cetățean al României, „fie că îl cheamă Ciutacu sau Vasilescu sau altfel” că oamenii care nu l-au informat pe el corect il informeaza corect pe președintele Iohannis astazi, Băsescu a replicat:

Eu plec de la premisa ca nici Serviciile nu sunt atotstiutoare. Sunt un grup de oameni, dar nu le poti reprosa ca nu stiu tot ce misca in tara asta. E dificial sa acoperi toate sectoarele. Ar trebui sa pui un ofiter SRI in spatele fiecarui functionar public”, a explicat Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *