Skip to content
Politică

Băsescu, ironic la adresa lui Iohannis pentru susținerea Antenelor: „I-a fost grea traducerea de la germană la română”

Liderul MP Traian Băsescu a declarat vineri, la o întâlnire la Satu Mare cu membri ai formaţiunii, că după afirmaţiile preşedintelui Klaus Iohannis cu privire la situaţia Antena 3 nu îi pare totuşi rău că l-a susţinut că „poate încă e recuperabil pentru democraţie”.

„Mă uitam şi la bietul preşedinte Iohannis pe care l-am susţinut, votat şi vouă băsiştilor v-am cerut să-l votaţi. Nici acum nu-mi pare rău, că Doamne fereşte cu Ponta! Iohannis poate încă e recuperabil pentru democraţie. Dar să spui tu: ‘să vedem ce facem că e o decizie administrativă’. Poate i-a fost grea traducerea de la limba germană la limba română. Hotărârea judecătorească definitivă nu e o decizie administrativă, este o lege. Aşa scrie în Constituţia României. Hotărârile judecătoreşti definitive sunt legi ale statului român pe care statul trebuie să le implementeze cu toată forţa. Gândiţi-vă că este condamnat un amărât, în câteva ore forţele statului, cu Poliţie, cu Jandarmerie, cu girofaruri se duc şi îl ridică. La trustul lui Voiculescu nu se poate pune în aplicare o evacuare dintr-o casă care a devenit a statului. Asta arată că avem o problemă cu justiţia„, a declarat Băsescu.

Liderul MP a mai spus că justiţia din România este încă incomplet reformată, statul de drept este încă insuficient consolidat, explicând că în perioada mandatului său a întâmpinat greutăţi.

„Miercuri s-a confirmat fără putere de tăgadă că statul de drept nu este un bun câştigat definitiv în România, că justiţia poate fi atacată cu neruşinare de oameni politici şi înfrânte hotărâri ale justiţiei”, a mai spus Băsescu, citat de Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *