Skip to content
Politică

Băsescu ia peste picior tandemul Ponta- Iohannis. Motivul surpriză ce l-a convins să părăsească Vila Lac 3

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a vorbit marți seară, în cadrul emisiunii ”Ultimul cuvânt”, de la B1 TV, despre problema locuinței pe care Guvernul nu i-a pus-o încă la dispoziție, afirmând că la Scroviștea, acolo unde s-a mutat provizoriu, beneficiază de patru camere, printre care un dorimitor, un birou și o sufragerie.

Citește și: Traian Băsescu îi răspunde tranșant președintelui. Ce greșeală majoră ar fi făcut Klaus Iohannis

De asemenea, Băsescu a precizat că nu înțelege de ce Victor Ponta, cel care ”se pupă pe gură (n.r.: cu Iohannis) aproape în toate probleme patriei”, a decis să își bată joc de actualul președinte al României. Totodată, fostul șef al statului a precizat că a decis să elibereze Vila Lac 3 în momentul în care Prima Doamnă, Carmen Iohannis, s-a plâns public că nu are unde să stea la București.

”La șeful de stat cu care înțeleg că se pupă pe gură aproape în toate probleme patriei, e inexplicabil de ce își bate joc de el. Și eu și soția mea suntem oameni cu bun-simț, am preluat mesajul transmis de doamna Iohannis când s-a plâns că nu are încă reședință. ”, a precizat fostul Președinte.

„În primul rând, pentru toți oamenii din România interesați de subiect, că nu toți mor de grija mea, dar sunt unii care asta au în preocupare în mod normal. La Scroviștea nu există niciun palat, a fost demolat acum zeci de anil. Eu ocup un dormitor, o sufragerie mică, un birou și o bucătărie, și de bună-seamă grup sanitar și baie. Am cerut o soluție care să însemne costuri rezonabile cu întreținerea din bun-simț, bunul-simț e una din marile greșeli în ziua de azi că ți se întoarce în cap. Conform legii 406 pe data de 21 decembrie 2014 trebuia să îmi pună la dispoziție o vilă de protocol care să fie reședință a unui fost șef de stat, să îndeplinească câteva condiții, nu de spațiu, ci de securitate erau primele condiții. Acolo unde ar fi vrut Ponta să mă mut cu ferestrele pe trotuar,.orice nebun să dea cu piatra, vedeți ce se întâmplă și când mă duc la Parchet, au gruparea de fluierași, gata să dea cu pietre cu orice, nu pot să îmi expun familia la așa ceva.

Cum a înțeles Ponta să respecte legea? Dându-mi o locuință în renovare. Aș fi putut rămâne în Lac 3 până îmi punea la dispoziția reședința securizată din Gogol 2, pentru că scrie în lege că trebuie să fie păzită. Am văzut și mitocani care spun să merg în Mihăileanu, care nu e securizată.

(…) La șeful de stat cu care înțeleg că se pupă pe gură aproape în toate probleme patriei, e inexplicabil de ce își bate joc de el. Și eu și soția mea suntem oameni cu bun-simț, am preluat mesajul transmis de doamna Iohannis când s-a plâns că nu are încă reședință. S-a găsit această soluție, după ce am făcut toate cererile pentru o locuință provizorii. Vila Lac 3 nu e o vilă oarecare, are toate echipamentele și buncărul, e de condamnat bătaia de joc a lui Ponta, e o chestiune de securitate națională”, a mai precizat Băsescu la B1.

4 comentarii la “Băsescu ia peste picior tandemul Ponta- Iohannis. Motivul surpriză ce l-a convins să părăsească Vila Lac 3

  1. Ponta este de vina pentru situatia asta. Se stia ca basescu pleca in 21 decembrie. De ce la 1 decembrie nu era pregatita o vila pentru el? Sau sa fi fost obligat sa se mute in Mihaileanu. Ce a fost mascarada cu lista de 7 vile din care sa-si aleaga, si cu faptul ca vila din Gogol este inca in reparatii? Nu stiu ce a avut (daca a avut) Ponta in cap cand a procedat asa. Dar toate acestea sunt din vina lui.

  2. Maria si Traian, „decentilor”, vila ” smecherita” din Mihaileanu nu mai e buna pentru voi? Sau ati inchiriat-o? Poate ati inchiriat-o!? Sau domnu’ nu vrea sa-l vada vecinii manga? Alergand in tzutzu gol prin fata casei? :)))

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *